HAYDİ, GENÇLER YARIŞMAYA YETENEKLERİNİ GÖSTERMEYE HAZIR MISIN?

Tarih : 2017-12-20 / Kategori : Spor

HAYDİ, GENÇLER YARIŞMAYA YETENEKLERİNİ GÖSTERMEYE HAZIR MISIN?

          Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği, Şiir Okuma ve Tiyatro ve Bilgi yarışmalarının Grup Finalleri 21 Mart’ta Eskişehir’de başlıyor. 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı,Gençlik Merkezleri aracılığıyla gençlerin hayallerini gerçekleştirebilmeleri için birbirinden farklı dallarda kültür sanat yarışmaları düzenliyor. Türkiye’nin 81 ilindeki Gençlik Merkezlerine üye olan gençler Tiyatro, Türk Müziği ve Şiir Okuma Yarışmaları’nda yeteneklerini sergileme fırsatı buluyor. Şubat ve Mart aylarında düzenlenen İl Birinciliği yarışmalarına Şiir Okuma’da 4 bin 360, Türk Müziği Yarışmasına 3 bin 924, Tiyatro yarışmasına 7 bin genç başvurdu. Bu safhada birinci olan yarışmacılar ikinci ayak olan Grup Finallerine katılma hakkı elde etti. Grup finalleri; 21 Mart-03 Mayıs tarihleri arasında sırasıyla Eskişehir, Malatya, Gaziantep, Samsun, İzmir, Bursa ve Antalya’da düzenlenecek. Kategori birincisi olan gençler Gençlik Haftası’nda Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finali vizesini almış olacak.
‘Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması’
‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen yarışma 18-21/22-29 Solo Erkek Ses, Solo Kız Ses ve Solo Çalgı dallarında düzenleniyor. Bin yıllık kültürümüzün sahneye taşındığı yarışmada gençler Türk Halk, Türk Sanat ve Geleneksel Türk Müziği’nden eserlere hayat veriyor. Profesyonel ses ve sahne sistemine dayalı olarak yapılacak yarışmada gençlerin performansını alanında uzman jüri ekibi değerlendirecek.
‘Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması’
‘Bir Şiir Bir Nefes’ sloganıyla bu yıl ilk kez organize edilen Şiir Okuma yarışması 14-17/18-24 Bay-Bayan kategorilerinde düzenleniyor. Milli şairlerimizin ‘Vatan Sevgisi Temalı’ şiirlerini okuyacak olan gençlerin performansını da alanında uzman jüri ekibi değerlendirecek.
‘Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışması’
‘Hayallerini Sahne Taşı’ sloganıyla bu yıl ikince kez düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro yarışmasına 14-29 yaş arası gençler en az 3 en fazla 15 kişilik ekipleriyle katıldı. ‘Temel Değerler Eğitimi’ konularında komedi ve dram dallarında düzenlenen yarışmada gençlerin yazdığı özgün senaryolar sahneye taşınıyor. 
‘Gençlik Merkezleri Arası Bilgi Yarışması’ 
Belirli alanlarda yetenekleri olan gençlerimiz ayrıntılı bilgi için Gençlik Merkezine gidebilirler. 
Ayrıntılı Bilgi: 0 476 227 72 64 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.