MEV Anadolu Lisesinin Büyük Başarısı

Tarih : 2008-08-20 / Kategori : Genel Haber

  Geçtiğimiz yıl da ÖSS’de aynı başarıyı tekrarlayan bu okulumuzun idareci ve bazı öğretmenleri, maalesef ilimizde yüzlerce öğretmen ve yöneticinin takdir ve teşekkürle ödüllendirildiği bir zamanda ne takdir, nede teşekkürle ödüllendirilmişlerdir...
 

2008 yılı ÖSS sınavlarında ve yine bu sınavların yerleştirme sonucunda Iğdır MEV Anadolu Lisesi öğrencileri ilimizin en başarılı okulu ve öğrencileri olmuştur. Her yıl başarı düzeyini yükselten Iğdır MEV Anadolu Lisesi, bu eğitim öğretim yılında da yine mezun ettiği öğrencilerinden Veli BAYAT bilindiği gibi Iğdır tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve ÖSS sınav sonuçlarına göre Türkiye 99’uncusu oldu. Yerleştirme sonucunda da bu öğrenci ilk tercihi olan Hacettepe Tıp Fakültesi (İngilizce)’ne yerleşmiştir. Bu okulumuzdan mezun olan 130’un üze rinde öğrenci 2008 yılında Üniversitelerin çeşitli programlarına yerleşmiştir. Bunlardan 11 tanesi tıp fakültesine, 4 tanesi Hukuk fakültesine, 3 tanesi Diş Hekimliği fakültesine, 1 tanesi Eczacılık fakültesine 20’den fazla öğrenci Mühendislik Fakültelerine, 50’den fazlası Eğitim ve Fen Edebiyat fakültelerine ve diğerleri de çeşitli fakültelerin bölümlerine yerleşmişlerdir. Iğdır’da en kaliteli ortaöğretim eğitimi veren Iğdır MEV Anadolu lisesinin başarısının altında, eğitim disiplininden taviz vermeyen yönetim ve öğretim kadrosu, Iğdır ilindeki en kaliteli ve mesleğinde yetişmiş uzman kadrosu, Iğdır ilindeki tek başöğretmen ve en fazla uzman öğretmen kadrosuna sahip olması, eğitim-öğretim alanında özverili çalışmaları gibi faktörlerden bazıları yatmaktadır.
     Geçtiğimiz yıl da aynı başarıyı tekrarlayan bu okulumuzun idareci ve bazı öğretmenleri, maalesef ilimizde yüzlerce öğretmen ve yöneticinin takdir ve teşekkürle ödüllendirildiği bir zamanda ne takdir nede teşekkürle ödüllendirilmişlerdi. İlimizde, takdirini yetiştirdikleri öğrenci ve Iğdır halkının yaptığı bu okulumuz, eğitim öğretime başladığından ve öğrenci mezun ettikten sonra ÖSS’de ilimiz her yıl yer aldığı son sıralardan kurtulmuş ve hak ettiği yerine yavaş yavaş yükselmektedir. Bundan sonrada inanıyoruz bu okulumuz Iğdır’a ve Ülkemize çok başarılı, iyi eğitimli, alanında üstün yetenekli öğrenciler yetiştirecektir. Bu alanda emeği geçen bütün öğretmen, yönetici ve öğrenci velilerini kutluyoruz.
    Sınav sonucunda bir programa yerleşen öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını diliyoruz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.