EĞİTİM-BİR-SEN IĞDIR İL TEMSİLCİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Tarih : 2008-08-21 / Kategori : Genel Haber

     13 Ağustos 2008 tarihinde Iğdır Merkezden Melekli kasabasına kendi özel araçları ile gitmekte olan iki öğretmen arkadaşımız, polis kontrol noktasında durdurulmuş, kendilerinden istenen tüm evrakları takdim etmelerine rağmen, hakarete ve kaba muameleye maruz kalmışlardır.

Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü koruyacak, bizleri Ulu Önder, Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine taşıyacak olan, geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetişmesi için büyük özveri ile çalışan öğretmenlerimiz, sebebi her ne olursa olsun kaba muameleye maruz bırakılmamalı ve gereken saygı gösterilmelidir.
    Yaşanan bu üzücü olaydan herkesin gereken dersi alması gerektiğini ve bir daha benzeri talihsiz olayların yaşanmaması için emniyet güçlerimizin de gereken hassasiyeti göstereceğini düşünüyoruz. Unutulmamalıdır ki ne iş yapıyor olursak olalım, bizleri yetiştiren öğretmenlerimizdir. Bir öğretmene gösterilen saygı tüm öğretmenlere gösterilen saygıdır. Dünyanın en zor işi olan ‘insan yetiştirmek’ ile uğraşan öğretmenlerimizin her türlü saygıyı hak ettikleri aşikârdır. Toplumun genelinin, bir öğretmene üçüncü dünya ülkesinde yaşıyormuş gibi değil, muasır medeniyet seviyesine ulaşmış toplumların davrandığı gibi davranmakta ve gereken saygı ve sevgiyi göstermekte olduğunun farkındayız.
Yaşanan bu talihsiz olaydan dolayı başta kaba muamele- ye maruz kalan değerli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasına geçmiş olsun diyoruz. Bu türden olayların bir daha yaşanmaması için ilgililerin azami gayreti göstereceklerinden de eminiz.
Eğitim camiamızın fedakâr üyelerine yapılacak her türlü haksız, saygısız ve kaba muamelelerin karşısında olduğumuzu, tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz.
               Eğitim-Bir-Sen

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.