ZAFER TIRMANIŞI IĞDIRDAN YAPILACAK

Tarih : 2008-08-21 / Kategori : Genel Haber

    Bu yıl yapılacak olan 9. uluslar arası  Zafer haftası tırmanışı Iğdır tarafından yapılacak.
   

Dağcılık federasyon il temsilcisi Coşkun Oluz yaptığı yazılı açıklamada, 26 Ağustos - 01 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılacak Türkiye Dağcılık Federasyonu Ağrı Dağı IX.Uluslar arası Zafer Haftası Tırmanışının Iğdır tarafından yapılacağını  tırmanış için  başvuru şartlarının belirlendiğini söyledi.
     Oluz, tırmanışa katılacak olan dağcılara şu uyarılarda bulundu: "Bilindiği üzere Ağrı dağı tırmanış zorluk derecesi fazla olan, kar ve buz tırmanışı gerektiren dağlarımızdan biridir. Bu nedenle yapacağımız faaliyetin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için alınması gereken tedbirler ile katılımcılarda, dağcılık tekniği ve diğer özellikler açısından aranması gereken hususlar federasyonun internet sitesinde belirtilmiştir. Belirtilen koşulları taşımayan sporcular tırmanışa kabul edilmeyeceklerdir.
       Faaliyete her kulüpten 4 sporcunun katılması planlanmış olup, sporcularında 2008 yılı vizeli kulüp lisansı olması koşulu aranacaktır. Sporcuların hangi kulüp adına katılacağı kulüp başkanlığınca Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kanalıyla bildirilmiş olacaktır." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.