Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde Artık Gas Chromatography - Tandem Mass Spectrometry Analizleri Yapılabiliyor

Tarih : 2018-01-11 / Kategori : Genel Haber

Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde Artık Gas Chromatography - Tandem Mass Spectrometry Analizleri Yapılabiliyor

          Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (ALUM) alınan yeni cihazla GC-MS-MS (Gas Chromatography-Tandem Mass Spectrometry) analizlerine başlandı.

 

ALUM’a alınan GC-MS-MS (Gas Chromatography - Tandem Mass Spectrometry) cihazı; GC-MS-MS buharlaşabilir ve yüksek sıcaklığa dayanıklı numunelerin analizinde kullanılan üstün özellikli bir cihazdır. GC-MS-MS kromatografi cihazı sahip olduğu kolon sayesinde maddelerin teşhisi, tayini ve yapı analizinde yaygın olarak kullanılır. Dedektör olarak MS (kütle spektrometresi) kullanılması sayesinde tayin limitleri oldukça düşük seviyelere inebilmektedir. 
 GC’den ayırılarak kütle spektrometresine gönderilen bileşiklerin kromatogramları alınmakta ve her bir bileşiğin kütle spektrumu çekilerek kalitatif tayin çok daha kesin olarak yapılabilmektedir. MS dedektör ile örneğin tüm kromatogramı izlenir, alıkonma zamanı görülür ve en önemlisi her pikin kütle spektrumu belirlenebilir. Hızlı oluşu, ayırma gücünün yüksekliği, nitel- nicel analiz yapabilmesi ve hassasiyetin yüksekliği gibi önemli avantajları vardır.
HeadSpace: Head Space Ünitesi, katı numunelerin, düşük sıcaklıklarda buhar haline geçebilen bileşiklerinin analizlerinde kullanılır. HeadSpace Cihazında; örnek hazırlama aşaması minimumdur veya hiç yoktur. Sıvı, katı, çamur, pasta gibi matrixlerde kolayca çalışılabilir. Sıvı enjeksyondan çok daha hassastır. Solvent piki küçüktür veya hiç yoktur. Kullanım Alanları: Detaylı gıda analizleri, yağ analizleri, petrol analizleri ve ilaç sektörünün kalitatif ve kantitatif analizlerinde kolaylıkla kullanılır.
GAZ KROMATOGRAFİSİ-KÜTLE SPEKTROMETRESİ (GC-MS/MS)
ANALİZ
ANALİZ FİYATI
Kalitatif Analiz 
100 TL
Kantitatif Analiz 
100 TL
Kütüphane Metot Tarama 
 50 TL

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.