'Okul Bahçesine Kuş Yuvaları'

Tarih : 2018-01-17 / Kategori : Genel Haber

'Okul Bahçesine Kuş Yuvaları'

           Karakoyunlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Iğdır Orman Su İşleri Müdürlüğü tarafından Karakoyunlu Anaokulunda  'Okul Bahçesine Kuş Yuvaları' projesi kapsamında okulda bulunan ağaçlar ve uygun yerlere kuş yuvaları bırakıldı. 

 

            Karakoyunlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Iğdır Orman Su İşleri Müdürlüğü tarafından Karakoyunlu Anaokulunda  'Okul Bahçesine Kuş Yuvaları' projesi kapsamında okulda bulunan ağaçlar ve uygun yerlere kuş yuvaları bırakıldı. 
             Karakoyunlu Anaokulu  öğrencileri ve öğretmenleri büyük bir coşkuyla yuvaların içine yem koyarak, kuşların kış mevsimini daha rahat geçirmeleri için harekete geçti. 
              Karakoyunlu Anasınıfı Okul Müdürü Eda Gülçin Çelik, Proje soğuk kış günlerinde aç kalan hayvanları, öncelikle de kuşları beslemek için yuvalara yem koymayı sağlamayı, bu alışkanlığı kazandırma yoluyla hayvan sevgisini çocuklara aşılamayı amaçlıyor. Iğdır Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapılan kuş yuvaları Okul bahçemizde Ağaçlara ve belirlidiğimiz yerlere astık. Böylelikle çocuklarımız kuşları daha yakından gözlemleyecekler. Yuvalara yem bırakacaklar.”dedi.
         Çelik, Bu projenin gerçekleşmesinde bizleri yanlız bırakmayan ve projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Karakoyunlu Kaymakamı Kamil Güzel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cabbar Turan’a, Iğdır Orman Su İşleri Müdürü Mete Türkoğluna, Kuş Yuvalarını yapan, Iğdır Teknik Anadolu Lisesi  öğrencilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Karakoyunlu Kaymakamı Kamil Güzel, “Hayvan ve doğa sevgisi ile çevre bilinci çocuk yaşta başlar. Karakoyunlu Anaokulu’da böyle güzel bir proje başlatmış bizlerde bu projeye desdek olmak için çocuklarımızla birlikte kuş yuvalarını ağaçlara astık.”dedi.
Güzel, Projeyi gerçekleştiren okulumuzu’da ayriyeten tebrik ediyorum. Projelerinin devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cabbar Turan’ise, Doğa ve Hayvan sevgisi konusunda öğretmenlerimiz gereken bilgileri aktarmaktalar.  Bu günde çocuklarımıza uygulamalı olarak  hissettirerek anlatmak çok daha etkili oluduğunu gördük. Her yönden amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz.” dedi.
Iğdır Orman Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu’ise, Doğa sevgisi hakkında öğrencilere bilgiler sundu. Türkoğlu, Bu çalışma ile hem kuşlara güzel bir yaşam alanı oluşturduk, hem de öğrencilerimize hayvan sevgisi ile birlikte aile ve yuvanın önemini anlatmış olduk.”dedi. 
Türkoğlu, Öğrencilere sizlerde evlerinizde kuşlar için bahçenize yem bırakın kuşar aç kalmasın doğada bulunan kuşlarımıza sahip çıkalım.”dedi.
Öğrencilerden Zeynep Şıktaş’ise, kuşlar aç kalmasın ve üşümesin diye ağaçlara yuva yaptıklarını, içlerine de yiyecek koydukları aktardı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.