Vali Enver Ünlü ve Emniyet Müdürü Melih Ekici’den Nezaket Ziyareti

Tarih : 2018-01-17 / Kategori : Genel Haber

Vali Enver Ünlü ve Emniyet Müdürü Melih Ekici’den Nezaket Ziyareti

          Iğdır Valisi Enver Ünlü ve Emniyet Müdürü Melih Ekici, Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz gazetelerinin sahibi ve genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı ziyaret ettiler ve matbaa tesislerini gezdiler.

 

            Iğdır’a atandığı günden itibaren gece gündüz demeden ziyaretlerde bulunan, şehrin sorunlarını yerinde takip ve tespit eden, şehit yakınları, okullar, resmi kurumlar, yatırımlar, köyler, fabrikalar ve işletmelerini teker teker gezen ve sorunları yerinde tespit edip müdahale eden Iğdır Valisi Enver Ünlü ve Iğdır’da  terör ve asayiş konusunda polis teşkilatıyla gece gündüz demeden çalışan Emniyet Müdürü Melih Ekici iadeyi ziyaretler kapsamında Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz gazetelerinin sahibi Cabbar Şıktaş’ı makamında ziyaret ettiler.
         Ziyaret esnasında bir açıklama yapan Iğdır Valisi Enver Ünlü: “Yoğun iş temposunda zaman buldukça iadeyi ziyaretlere de gidiyorum. Şehrimizin kalkınması, yatırımların yerinde ve zamanında yapılması,  sahada ki sorunların tespiti ve çözümü için sürekli hareket halinde olmak gerekmektedir. Köylerimizin, köylülerimizin sorunlarını bire bir kendilerinden dinlemek amacıyla köy gezileri düzenlemekte, yatırımcı kuruluşlarımız ile birlikte sorunlara anında müdahale edilmektedir. Iğdır konumu itibariyle önemli bir şehirdir. Bu şehrin kalkınması için bizler devlet olarak yatırımcılarımızın, üreticilerimizin sorunlarını gidereceğiz ki yatırımlar artsın, istihdam çoğalsın, işsizlik sorunu çözülmüş olsun. Devletimiz her alanda üreticilerimize destek vermekte, teşvikler uygulamakta, alt yapı, üst yapı imkanı tanımaktadır. Bunları yerel halkın iyi değerlendirmesi, kollektif yatırımlarla işletmeler kurması gerekmektedir. Bir zamanlar iş adamlarımızın en büyük sorunu ulaşımdı. Şimdi hamdolsun Havalimanımız var. 2018 yılında ihaleye çıkacak olan demir yolu projemiz kısa sürede hayata geçirilecektir. Yollarımız otoban ayarında duble yoldur. Yani ulaşım sorunu tamamıyla ortadan kalkmış durumdadır. Sözüm ona  yatırımcı iş adamları bu avantajları iyi değerlendirip Iğdır’a yatırım yapmalıdırlar. Şu an organize sanayide birçok yeni yatırımın temeli atıldı. Gülşah tekstil’in hedefi 1.000 kişi istihdam etmektir.  Bunun gibi birçok firma kurulabilir. Hem imkanlarımız buna müsait, hem de hükümetimizin açıklamış olduğu teşvik paketleri bu yatırımları ciddi anlamda destekleyecek düzeydedir. Kalkınma boş oturmakla olmuyor. Şu an kahvelerimiz insan dolu, kimisi iş beğenmiyor, kimisi çalışacak iş bulamıyor. Biraz gayret edersek, kurulan fabrikalar özellikle kalifiye eleman bulmak konusunda sıkıntı çekmezler. Yüce Rabbim ‘hareket edene bereket verir’ bizler hareket etmeliyiz ki bereketimiz de artsın. Ben, Iğdır’da yakın gelecekte çok güzel atılımların olacağını, yeni yatırımlara imza atılacağını, kalıcı istihdamın artacağını ümit ediyorum.” Dedi.
            Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz gazetelerinin sahibi Cabbar Şıktaş’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şöyle dedi: “Iğdır’a atandığınız günden itibaren yoğun bir tempo ile hem şehri tanımaya çalışıyor, hem de sorunları yerinde inceleyip çözüm üretiyorsunuz. Bizler gazeteciler olarak temponuza yetişemiyoruz. Ancak şunu söylemek gerekir ki, devletin hem şefkatli yüzüsünüz, hem de ciddiyetinin sembolüsünüz. Bu kısa zaman diliminde ortaya koymuş olduğunuz ciddiyet, kararlılık ve çalışma azmi gerçekten takdire şayandır. Iğdır halkı sizlerden çok ümitlidir. Beklentileri çok yüksektir. İnanıyoruz ki Iğdır’ın kalkınmasında, şehirleşmesinde, ekonomisinin iyileşmesinde çok büyük katkılarınız olacaktır. Hakeza Emniyet Müdürümüz Melih Ekinci’de özellikle uyuşturucu, asayiş olayları, güvenlik önlemleri konusunda çok hassas ve titiz davranmaktadır. Nazik ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum. Çalışmalarınız da üstüm başarılar diliyorum” dedi.  
        İl Emniyet Müdürü Melih Ekici ile birlikte matbaada incelemelerde bulunan Vali Enver Ünlü, yaklaşık 66 yıl önce Iğdır’a kurulan ve şu an itibariyle antika olarak muhafaza edilen ilk baskı makinasını inceledi. Matbaa tesislerini gezen Vali Ünlü ve Emniyet Müdürü Ekici eski ve yeni teknolojiyi bir arada gördüler. Vali Ünlü çocukluk yıllarında matbaada çalıştığını, hurufatla yazı dizdiğini belirtti. Emniyet Müdürü Ekici, kardeşlerinin İstanbul’da matbaa işi yapması sebebiyle göz aşinalığı olduğunu, makinaları tanıdığını belirtti ve isimlerini söyledi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.