EMITT Fuarı’nda Serhat iller tanıtıldı

Tarih : 2018-01-30 / Kategori : Kültür & Sanat

EMITT Fuarı’nda  Serhat iller tanıtıldı

        Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 22.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) bölge illerinin tarihi ve kültürel mirasını tanıttı. 

 

           22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, İstanbul’daki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 106 ülkeden yaklaşık 2 bin kurum, kuruluş ve seyahat acentesi katılıyla gerçekleştirildi. 
          Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuara, Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, belediyeler, ve özel sektör temsilcileri, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, İl Sekreteri Ferhat Akkuş, İl genel meclis üyesi Kurban Oluz, Iğdır gençlik merkezi müdürü Ahmet Karaca, tuzluca ilçe belediye başkan yardımcısı Faruk Korkusuz ve Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz’de katıldığı fuarda Iğdır-Ağrı-Kars ve Ardahan İllerinin standlarını ziyaret ettiler. 
           Fuarı ziyaret eden katılımcılar illerin tatil destinasyonlarını inceleme fırsatı buldu. 
           EMITT süresince katılımcılar tarafından hazırlanan çeşitli sahne gösterileri, halk oyunları dansları ve stant etkinlikleri ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. Serhat Kalkınma Ajansı da bölge illerinin tarihi ve kültürel mirasını tanıttı.
         Ziyaretçiler Ajans tarafından hazırlanan sanal tur gözlükleriyle kentlerdeki tarihi mekanları sanal ortamda izledi. 
         SERKA standını çok sayıda katılımcı ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman SERKA standını ziyaret ederek bölgenin turizmi hakkında bilgi aldı. 
          Ayrıca, SERKA Yönetim Kurulu üyeleri ile belediye başkanları, ticaret ve sanayi odaları başkanları, il genel meclisi başkanları ve bölge illerinin eski valileri de SERKA standını ziyaret etti. 
          Fuara katılan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu da, katılımcılara bölge illerini turizm destinasyonları ve ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.