METİGEM İle Iğdır Üniversitesi Artık İş Dünyasında Birlikte Üretim Yapacak

Tarih : 2018-02-10 / Kategori : Eğitim

METİGEM İle Iğdır Üniversitesi Artık İş Dünyasında Birlikte Üretim Yapacak

Iğdır Üniversitesi ile İstanbul Metal İş-Teknoloji ve İş Geliştirme Merkezi (METİGEM) arasında protokol imzalandı. 

İmzalanan protokolle İkitelli’de kurulmuş olan Metal İş Sanayi Sitesi bünyesinde Iğdır Üniversitesi'ne yer tahsis edildi. Iğdır Üniversitesi akademisyenlerinin merkezin imkanlarından istifade edebileceği ve yaklaşık 220.000 m² alan üzerine inşa edilmiş olan sitede, 670’i atölye tipi olmak üzere toplam 710 iş yeri, 7 hizmet bloğu, açık ve kapalı otoparklar ve cami de bulunmaktadır.
Yapılan protokol öncesi bilgi veren METİGEM Proje Koordinatörü Prof. Dr. Halil Rıdvan Öz, üniversite-sanayi işbirliği için gelen Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya teşekkür ederek bu kurumun İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteğine layık görüldüğünü ve Iğdır Üniversitesi’nin rekabetçi yeni ürünler geliştirebilmesine katkı sağlamak üzere genç araştırmacıların hizmetine sunulduğunu ifade etti. 
Iğdır Üniversitesi ile İhracatta İşbirliği Sağlanacak
           Protokol sonrası  Metal-İş Kooperatif Başkanı İhsan Alper, Rektör Alma’nın ziyaretinden memnun kaldıklarını belirterek sosyal tesis (METRO34) projesi için Ak Yapı İnşaat A.Ş. ile inşaatlarını bitirdiklerini ve bu plazada üniversiteye alan açarak ihracata yönelik işbirliklerini yürütebileceklerini söyledi.
         İmza törenine katılan Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Danışmanı Dr. Metin Gürsan da birliğin kurucu üyelerinden birinin Iğdır Üniversitesi olduğunu ifade ederek İran, Azerbaycan ve Gürcistan üniversitelerini de bu işbirliğine getireceklerini vurguladı. 
       Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma imza töreninde Iğdır Üniversitesi'ne yer tahsis edilmesinden ve yapılan bu işbirliğinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. İmza töreninin akabinde 3D lazer cihazı taraması hakkında yetkililerden bilgi alan Rektör Alma, METİGEM Koordinatörüne üniversitemiz için 3D lazer cihazı siparişi verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.