TADDEF’DEN” HOCALI FACIASI” KONULU LİSELER ARASI YARIŞMA

Tarih : 2018-02-14 / Kategori : Genel Haber

TADDEF’DEN” HOCALI FACIASI” KONULU LİSELER ARASI YARIŞMA

          Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu(Taddef) Iğdır Azerbaycan Evi Derneği geleneksel olarak her yıl yaptığı 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından” Azerbaycan’ın Hocalı” şehrinde yapılan katliamı anlatan liseler arası  Hikaye, Şiir, Kompozisyon ve resim yarışmasının üçüncüsünü  düzenledi.

 

  Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel başkan yardımcısı (Taddef) ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği  başkanı Serdar Ünsal, ”Bu sene Hocalı faciasının 26. Yıldönümü bu nedenle dernek olarak, 1992 yılında asrın faciası olarak nitelendirilen Ermenilerin hür dünyanın gözü önünde sırf Müslüman ve Türk oldukları  için katlettikleri “Hocalı Şehitleri” için ikinci Hikâye, şiir, kompozisyon, resim yarışması düzenledik. Yarışma değerlendirme kurulu yarışmaya katılan eserleri inceleyerek ilk üç dereceye girenleri tespit edecek. Dereceğe girenlere ödülleri 23 Şubat Cuma günü saat 10.00 ‘da Kültür Merkezinde  düzenleyeceğimiz törenle vereceğiz. Yarışmaya bütün lise öğrencilerimizi katılmaya davet ediyorum “dedi.
            Ünsal, Iğdır il genelinde bulunan lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmada amacımız Yıllardır Türk düşmanlığı yapan Ermenilerin yaptıkları katliamlara dikkat çekmek, 1992 yılında Azerbaycan’ın, Dağlık Karabağ, Hocalı, Şuşa, Kelbecer, Ağdam gibi şehirlerinde yaptıkları insanlık dışı katliamları gündeme getirerek gençleri bilinçlendirmektir.Bilindiği gibi Ermenilerin gerçek yüzünü Hocalı da görmek mümkün. Çünkü 1915 -20 yılları arasında  Anadolu’da, Iğdır’da  uyguladıkları vahşeti 1992 de bir kez daha uygulamışlardır. Hocalı’da savunmasız insanları şehit etmişlerdir. Bugün Ermeni zulmünden kaçan binlerce Azerbaycan Türk'ü zor durumdadır. Ermenilerin  Hocalı da yapmış olduğu vahşice soykırım aslında hür dünyanın insanlığın utanç günüdür. Türk milleti hiç bir zaman Ermenileri katletmemiştir. Sözde soykırım iddiaları iftira ve yalandan ibarettir. Bugün Hocalı'da, Karabağ da binlerce insanı kadın ,çoluk çocuk demeden katliam yapan Ermenilerin dedeleri, babaları geçmişte de Iğdır ve çevresinde binlerce insanı diri diri damlara doldurup yakmışlardır. Buda gösteriyor ki Ermeniler kan dökücü Türk düşmanı olan bir millettir.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.