YİĞİTLER AFRİN’E UĞURLANDI

Tarih : 2018-02-19 / Kategori : Genel Haber

YİĞİTLER AFRİN’E UĞURLANDI

        İl Jandarma Komutanlığında görevli 11 uzman erbaş, iki zırhlı araç ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere düzenlenen törenle bölgeye uğurlandı.

 

        İl Jandarma Komutanlığında görevli 11 uzman erbaş, iki zırhlı araç ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere düzenlenen törenle bölgeye uğurlandı.
          Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan uğurlama programı; askerlerimiz için kurban kesilmesi, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz tarafından dua okunması ve konuşmaların yapılması ile devam ederek, konvoyun uğurlanmasıyla son buldu.
Yaptığı konuşmada vatan savunmasının kutsallığına değinen Vali Ünlü; ‘‘Kahraman Türk Askerleri! Zeytin Dalı Harekâtı’nda sizlere verilecek görevi ifa etmek üzere hazırlanıp, bir araya geldiniz. Biliyorum ki hepiniz; vatan için, millet, bayrak için, din için gözünüzü kırpmadan bu kutlu yolculuğa gidiyorsunuz. Cumhuriyet tarihimizde; içinde bulunduğumuz zamandan çok daha zor ve ağır şartlarda atalarımız memleketin istiklalini nasıl koruyup bu cennet vatanı bize emanet ettiyse biz de mevcut imkânlarla bu bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Komşumuz olan Suriye'de iç çekişmelerden ve otorite boşluğundan yararlanan PKK Silahlı Terör Örgütü; PYD, YPG vb. isimlerle kendini kamufle etmeye çalışarak hem sınır güvenliğimiz için tehlike oluşturmuş, hem de bulundukları topraklardaki Türkmenlere, Kürtlere ve diğer etnik gruplara da zulmetmiştir. Bu sebeple Türk Silahlı Kuvvetleri 20 Ocak 2018'de hem karadan hem de havadan Suriye sınırında teröristleri temizlemek için bir operasyon başlatmıştır. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve Fırat Kalkanı operasyonunda destan yazan Mehmetçiklerimiz şimdi de Afrin'de yeni bir destan yazmaktadır. Biliyorsunuz ki dünyada askerine “Mehmetçik” gözüyle bakan, bu kutsal anlamı içeren bir kelime kullanan başka devlet ve millet yoktur. Mehmetçik bizim gözümüzde askerden ibaret bir tanım değildir. Bütün kutsallarımızı kapsayan; vatanı, milleti, devleti, bayrağı, imanı, namusu, galibiyeti, kahramanlığı, şehitliği, gaziliği, analığı, babalığı, kardeşliği içinde barındıran değerlerimizdir. İşte bu anlamları taşıyan kahraman Mehmetçik, yani sizler şimdi de yeniden zulme ve teröre dur diyerek, vatanını ve milletini şer odaklardan koruyor, mazlumun yanında yer alıyor ve peygamberin övgüsüne mazhar olan ordu olduğunuzu bir kez daha kanıtlıyorsunuz! Hem ülkemiz hem de dünya için barışı tehdit eden; suçsuz ve günahsız insanları çoluk-çocuk, yaşlı-genç, kadın-erkek demeden hedef alan insanlıktan nasibini almamış bu teröristlere karşı, can siper hane bir şekilde kahramanca mücadele vererek başarılı olacağınızdan zerre kadar şüphe duymamaktayız. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un sözcükleri ruhumuzla birleştirdiği Çanakkale Şehitlerine şiirinde şu mısralarda anlattığı gibi Mehmetçiklerimiz kahramanca mücadelesini yeniden tüm dünyaya gösterecektir.
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! 
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın.
Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istîâb.
​Kıymetli Türk Askeri; ​Rabbim sizleri muhafaza etsin, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bizlere ve ailelerinize gidip dönmenizi nasip etsin. Allah yolunuzu açık etsin. Allah iki cihanda sizleri, aileniz ve tüm sevdikleriniz ile beraber vatanımıza, devletimize ve milletimize bağışlasın. Rabbim bu orduyu muzaffer kılsın, hepinizi gözlerinizden öpüyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun.’’ dedi.     

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.