Iğdır İl Müftülüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Tarih : 2018-03-12 / Kategori : Genel Haber

Iğdır İl Müftülüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

İl Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İnci düğün salonunda bayanlara yönelik bir program düzenlendi.

 

          İl Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İnci düğün salonunda bayanlara yönelik bir program düzenlendi.
          Programa; Iğdır Valisi  Enver ÜNLÜ'nün eşi Sema ÜNLÜ hanımefendi, İl Müftüsü Cüneyt KULAZ’ın eşi Müzeyyen KULAZ, Kur’an Kursu Öğreticileri, din görevlilerinin eşleri, vatandaşlar ve konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen Manisa İl Müftü Yrd. Sevinç TEPEKAYA katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kadın Din Görevlileri arasında düzenlenen “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” Yarışması Türkiye Finalinde birinci olan Elif ŞİMŞEK tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler ile başlayan program, Manisa İl Müftü Yrd. Sevinç TEPEKAYA’nın katılımcılara “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” konulu konferansını sunması ile devam etti.
          Program, Iğdır Valisi  Enver ÜNLÜ'nün eşi Sema ÜNLÜ hanımefendi ve İl Müftüsü Cüneyt KULAZ’ın eşi Müzeyyen KULAZ tarafından konuşmacı İl Müftü Yrd. Sevinç TEPEKAYA’ya ve okuyucu Elif ŞİMŞEK’e plaket verilmesi ile son buldu.
         Program öncesinde Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri tarafından İl Müftülüğü önünde Mehmetçiklerimiz için hâyır kermesi düzenlendi. Hâyır kermesini Vali Enver ÜNLÜ ve eşi Sema ÜNLÜ hanımefendi ziyaret etti. Ziyarette Sema ÜNLÜ hanımefendi günün anlam ve önemine binaen öğreticilere karanfil dağıttı.
          Ayrıca, planlanan etkinlikler çerçevesinde Merkez Ulu Camii’nde cami cemaatine İl Müftüsü Cüneyt KULAZ tarafından “Dinimize göre kadın hakları vaazı”nı verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.