IĞDIR’DA Kİ İMAM HATİP ORTAOKULLARI ARASINDA ARAPÇA ŞARKI YARIŞMALARI DÜZENLENDİ

Tarih : 2018-04-09 / Kategori : Eğitim

IĞDIR’DA Kİ İMAM HATİP ORTAOKULLARI ARASINDA ARAPÇA ŞARKI YARIŞMALARI DÜZENLENDİ

       Iğdır Aralık Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğündeAralık’ta il genelinde İmam Hatip Ortaokulları arası Arapça çocuk şarkı yarışması düzenlendi.

 

          Aralık Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen Arapça Çocuk şarkı yarışmasına Aralık Kaymakamı Kemal DURU, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet GELAL, İl Milli Eğitim Din Öğretimi Şube Müdürü Yakup
ALHAN, Aralık İlçe milli Eğitim Müdür Vekili Atilla YILMAZ, Aralık İlçe Müftüsü, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yetkilileri, Öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. 
         Programın açılış konuşmasını yapan Din Öğretimi Şube Müdürü Yakup Alhan; “Bu yarışmaların temel amacı imam hatip ortaokullarında zorunlu dersler arasında yer alan Arapçanın Kur’an-ı Kerim dili olması, İslami kaynaklar açısından temel teşkil etmesi ve kullanımı yaygın bir dil olması sebebiyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla öğretimini desteklemek, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaktır.”
dedi. Daha sonra Aralık Kaymakamı Kemal DURU da Arapçanın bir dünya dili olduğu ve gerçek anlamda öğrenmenin önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin ilçemizde yapılmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca bu tür programların birlik ve
beraberliğimizi pekiştirdiğini dile getirdi.
         Yarışmada öğrenciler, çocuk şarkılarında Arapça üzerindeki hâkimiyetlerini sergileyen şarkılar sundular. İmam Hatip Ortaokulları arası Arapça Çocuk Şarkıları Yarışmasının yapıldığı program sonunda bölge finallerinde Iğdır’ı temsil etmek üzere Çocuk Şarkıları Dalında Iğdır Merkez İmam Hatip Ortaokulu seçildi.
           Dereceye giren öğrencilere Koordinatör Okul Aralık Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünün hazırladığı çeşitli hediyeler, jüri üyelerine ve öğretmenlere teşekkür belgesi, yarışmaya katılan İmam Hatip ortaokullarına plaket takdimleriyle program tamamlanmış oldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.