NENE HATUN MESLEK LİSESİ "MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AİLELERİMİZLE BULUŞUYOR” PROJESİ KAPSAMINDA HAYATA DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYOR

Tarih : 2018-04-13 / Kategori : Eğitim

NENE HATUN MESLEK LİSESİ

“Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında bilgilendirme etkinlikleri ile Hayata Değer Katmaya başladı. 

 

         Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin; öğretmenleriyle birlikte, okulun bulunduğu mahallede, bulunmadığı takdirde sırasıyla ilçede veya İl içinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç  durumdaki kişilerin; evlerinin bölümlerinin küçük  bakım ve onarımlarının, evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının, hayatlarını  kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımların, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşların toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dahilinde yerel imkanlarla yapılması için başlatılan “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi, ilimizde okulumuz proje ekibi ve  öğrencilerimizin yaptığı çalışmalarla görüldü.
          Yaptığımız ev ziyaretlerinde “Cep Telefonu Dolandırıcılığı ve Güvenli Kullanımı”,  “Dünya Kadınlar Günü”, ” Okul Öncesi Eğitimi Hakkında Bilgi Verme”, “ Yangın vb. Acil Durumlara Hazırlık ve Müdahale”, “ Çocuk Bakımı ve Gelişiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler” konularında okulumuz proje ekipleri bilgilendirme yapmıştır.
         Okul Müdürü Cahit SEVİNDİK, projede görev alan öğretmen, öğrenci, veliler ve işbirliğine gidilen sivil toplum kuruluşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederek bundan sonra proje kapsamında Çevremizde özel bakım ihtiyacı olan bireylerin tespiti ve gerekli yönlendirmelerin yapılması. Çevremizdeki yaşlılarımızla anılar albümü oluşturma. Gibi konularda da çalışmalarının devam edeceğini belirtti. 
           Amaçlarının, öğrencilerin zamanlarını verimli geçirerek istenmeyen ortamlarda bulunmalarının veya yanlış arkadaşlıklar kurmalarının önlenmesi suretiyle zararlı maddeleri kullanmalarının engellenmesi, şiddete eğilim duyanların kontrol altına alınmasının sağlanması, okula olan aidiyetin, akademik ve sosyal başarılarının artırılması, okul devamsızlıklarının azaltılması ile öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması gibi öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.