MİLLİ EĞİTİM BAKANI IĞDIR'DA

Tarih : 2018-04-17 / Kategori : Genel Haber

MİLLİ EĞİTİM BAKANI IĞDIR'DA

         Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün Avrupa'da milli gelirden milli eğitime en fazla kaynak ayıran ülke Türkiye'dir. Dolayısıyla bu hükümet eğitime en çok önem veren hükümettir" dedi.

 

         AK Parti Iğdır  Kadın Kolları Başkanlığının 5. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Iğdır’a gelen Bakan Yılmaz, Kültür Merkezindeki yaptığı konuşmada,Türkiye'nin AK Parti iktidarları döneminde eğitim alanında önemli işlere imza attığını söyledi.
           Türkiye'de, 2002 yılında eğitime genel bütçeden 10,4 milyar lira pay ayrıldığını vurgulayan Yılmaz, "Şimdi ise bu rakam 134 milyar. O zaman merkezi hükümetin yıllık bütçesinde eğitime ayrılan pay yüzde 10 iken şimdi yüzde 18'den fazla. Milli gelirden ise 2002 yılında eğitime ayrılan pay 2,9 şimdi 6,2." diye konuştu.
           Türkiye'nin geçmiş dönemlerde Avrupa'nın dörtte biri kadar eğitime pay ayırdığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bugün Avrupa'da milli gelirden milli eğitime en fazla kaynak ayıran ülke Türkiye'dir. Dolayısıyla bu hükümet eğitime en çok önem veren hükümettir. Derslik sayılarımıza her gün yenisini ekliyoruz. 2002 yılında derslik sayımız 367 bin idi, şimdi 754 bine yükseldi. 2002 yılından bu yana 283 bin yeni derslik yaptık. Her ilin, ilçenin en görkemli binaları eğitim kurumları oluyor.İkili eğitimi ortadan kaldıracağız. Ne kadar derslik ihtiyacımız var 58 bin, ne kadar derslik yapılıyor 47 bin. Allah izin verirse devlet millet iş birliğiyle 58 bini tamamlayacağız ve evlatlarımıza daha iyi bir eğitim verebilmek adına 2019 yılının sonunda  ikili eğitimi kaldıracağız" diye konuştu.
            Yılmaz konuşmasını şöyle sördürdü:”Bize emenaet edilen cumhuriyeti ileri götürmek için çalışıyoruz.yarının bugünden daha iyi olacağını belirtmek isterim. 
Çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışıyoruz.Çalışma sonucu ekonomimiz büyüdü yatırımlar arttı.ihracatımız büyüdü. Sosyo ekonomik gelişmeler  sağlandı.Bize oy vermeyen her yere her türlü hizmeti götürdük. Biz 80 milyona hizmet veriyoruz. Iğdırda milletvekilimiz yoktu havaalanı yaptık.Çalışmalarımız devam edecektir.Gayemiz barış ve kardeşliktir.zaman az yapılacak iş çoktur.sözümü bitirirken şeyh Edebalı’nın bir sözünü söylemek isterim” Zümrüt-ü Anka’nı iyi seç ki Kaf Dağı sana yakın olsun. Yolun ebediyete kadar açık olsun.”der Zümrüt-ü Anka ne? Zümrütü Anka .rehber yol göstereçek kime aziz  millete ne için bu ülkenin  kızılelmasına götürecektir. Ne dir bu ilkenin kızıl elması çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmaktır. Bunun için bu aziz millet rehberini seçeciktir. Ve Hayali olan çağdaş medeniyetler seviyesine 81 milyon ayrım olmadan ulaşacaktır.”
Kongrede Ak Parti kadın kolları Iğdır başkanı Nurgül Güneş ,İl başkanı Ahmet Tutulmaz ve Iğdır Milletvekili Nurettin Aras’ta bir konuşma yaptılar.
                Yılmaz,  daha sonra Iğdır valiliğine geçti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.