23 Nisan coşkuyla kutlandı

Tarih : 2018-04-24 / Kategori : Genel Haber

23 Nisan coşkuyla kutlandı

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Birçok ilde düzenlenen çocuk şenlikleriyle  Iğdır’da da çocuklar, bayramı doyasıya kutladı.

 

         23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Iğdırl Valisi Enver Ünlü’nün koltuğuna Iğdır İnönü İOrtaokulu Öğrencileri  8. sınıf öğrencisi oturdu. 
          23 Nisan’da egemenliğin ilan edildiğini, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğunu, bu günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edildiğini hatırlatanVali Ünlü, açıklamasının ardından  çocuklarla sohbet etti. Ardından tören alanına geçti.
          Tören; Atatürk Anıtı’na çelenginin konulmasıyla başladı. Ardından Atatürk Caddesi zübeyde hanım bulvarında düzenlenen  tören alanına geçildi. Buradaki törenler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
          Günün önem ve anlamını belirtir konuşmayı Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aydoğdu, yaptı.
           İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aydoğdu, bağımsız yaşama kararlılığımızın anıtı ve milli egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98. Yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisinden olduklarını söyledi.
Aydoğdu, “23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temellerinin atıldığı gündür. 
           Bugün Millet Meclisinin açılmasıyla, ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu kabul edilmiş, milli iradenin üstünlüğü esas kılınmıştır. 
Bugün dünyanın birçok ülkesinden gelen çocuklar ile kutladığınız 23 Nisan Çocuk Bayramı, siz çocuklara armağan edilmiş tek evrensel bayram olma özelliğini taşımaktadır. “şeklinde konuştu.
        Yapılan konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nce 23 Nisan Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hazar Koleji Tarafından bisiklet turu düzenlendi.
           Törene Iğdır Valisi Enver Ünlü, Protokol üyeleri, resmi daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.