"KARAR TÜRK DÜNYASINI ÜZMÜŞTÜR"

Tarih : 2008-09-06 / Kategori : Genel Haber

    Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu onursal genel başkanı eski Iğdır milletvekili Yücel Artantaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'ın başkenti Erivan'a maç seyretmeye gitmesine tepki göstererek alınan karar Ermenileri sevindirmiş Azerbaycan davasına gönül veren Türk dünyasını da üzmüştür." dedi.
    

    Artantaş A.A muhabirine yaptığı açıklamada, "Azerbaycan davasına gönül veren sağduyu sahibi, Ermenilerin gerçek yüzünü bilen ve onlardan dost olmayacağına inanan kişilerin bu karara tepki göstermeleri gerektiğini söyledi.
      Ermenilere uzatılan bu dostluk elinin 24 Nisan’a kadar ancak süreceğini, 24 Nisan’da Ermenilerin sözde soykırım iddialarını dünya kamuoyuna her yıl olduğu gibi sunacaklarını iddia eden Artantaş, "Türk düşmanlığını kendilerine amaç edinen Türk toprakların da gözü olan, Türk yurdu Azerbaycan’da Dağlık Karabağ da toprakları işgal eden, 1 milyon insanı evinden yurdundan kovan Ermenilerin, ne kadar dost olacağını merak  ediyorum. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a yapacağı ziyarete herkesi tepki göstermeye davet ediyorum. Ziyaret herkesi üzmüştür. Özellikle Azerbaycan'da hayal kırklığı yaratmıştır. Bu kararla Azerbaycan Türkü'nün güvendiği dağlara karlar yağmıştır" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası