Iğdır’da İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam protesto edildi.

Tarih : 2018-05-15 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam protesto edildi.

      Iğdır’da Ak Parti, MHP İl başkanlığı ile sivil toplum kuruluşlarının katıldığı  ortak basın açıklamasında , ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve yaptığı katiliam  protesto edildi..

 

        Zübeyde hanım Bulvarı Özgürlük anıtının önünde toplanan kalabalık gurup ,"Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları attılar.
            Ak Parti İl başkan Yardımcısı Yaşar Tabaru, yaptığı konuşmada şunları söyledi:” Amerika Birleşik Devletleri’nin büyük elçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti. Tabaru, “ bu girişim bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimiyle BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiştir. Bölgede ki ihtilafın çözümünde bir ara bulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Kudüs’ü gerek BM gerekse uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan özenle kaçınılması gerekirken, üstelik BM genel kurulunun ve İslam işbirliği teşkilatının Kudüs konusunda ki son kararları ortadayken, ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişimi Ortadoğu’da kan ve göz yaşını artırmaktan kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir” dedi.
               Daha sonra şehitler için dua okundu.Kalabalık sesizce dağıldı.Vatandaşalr, İsrail ve ABD’nin döktükleri kanda boğulacaklarını söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.