HAYDAR ALİYEV FEN LİSESİNDE 94 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Tarih : 2018-05-17 / Kategori : Genel Haber

HAYDAR ALİYEV FEN LİSESİNDE 94 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

        Iğdır Haydar Aliyev  Fen lisesi son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Mezun olan 94  öğrenci için düzenlenen törende öğrenciler müzikler eşliğinde eğlendi…
             Okul Öğretmenlerinden Pınar Sağban ve Çiğdem Ulutaş’ın hazırladığı program   Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının seslendirilmesi ile başladı.

 

                   Okul  salonunda düzenlenen törende konuşan   Okul müdürü Hikmet Ulaş” 2017-2018 Eğitim-öğretim yılı Haydar  Aliyev Fen Lisesi Mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz.   Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız,bir nesli daha, bugün burada uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere de ayrıca sonsuz teşekkür ediyoruz...
              Sevgili Gençler, Okula ilk başladığınız günden bugüne kadar, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her bir bitiş ayni zamanda bir başka başlangıçtır. Son dersimiz olarak, Sizden sahip olmanızı istediğimiz üç şey var. Bunlar: Sağlığınız, Mutluluğunuz, Ahlaklı, erdemli ve başarılı olmanızdır.  Sevgili mezunlarımız, Sizleri 4 yıllık bir eğitimin sonunda  bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Her türlü haylazlıklarınıza, çocuksu tavırlarınıza, üzmelerinize, hatta  kızdırmalarınıza  rağmen biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. 
        Değerli gençler, Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder ATATÜRK “Bütün umudum gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyoruz ki; sizler de umutları ve bu güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracaksınız. Yine vakti zamanında okumakla alakalı yazılan şu değerli sözü de unutmamanızı istiyoruz. "Yalanlamak ve reddetmek için okuma, İnanmak ve her şeyi kabullenmek içinde okuma
         Konuşmak ve nutuk çekmek için hiç okuma Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku. Saygıdeğer misafirler, Haydar Aliyev Fen Lisesi, yarınların güçlü ve büyük Türkiye’ sini gerçekleştirecek, Iğdır İlimizin en önemli eğitim kurumlarından birisidir. Dolaysıyla bu gecenin bizlere yakışır, düzeyi yüksek, mutlu bir gece olmasını istiyoruz.. “şeklinde konuştu.
Azerbaycan Kars Baş Konsolosluğu Iğdır il temsilcisi Behbud Gadalı’da” Umumi liderimiz Haydar Aliyev’in 95. Doğum yılında bu öğrencileirmizin mezun olması güzel bir olay gençlere başarılar dilerim”dedi.
             Öğrenci velileri adına konuşan  Sara Kum Parlar da yaptığı konuşmada şunları söyledi:” Öncelikle, geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştiren başta sayın okul müdürümüz  ve idari kadrosuna, 4 yıl boyunca bizlerden ve çocuklarımızdan hiçbir desteğini esirgemeyen değerli hocalarımıza, ayrıca öğrencilik hayatı boyunca ahlakıyla başarılarıyla sevgi ve saygısıyla bütünleşik olarak ailesine her türlü gururu yaşatan sevgili oğlum Mustafa Ulaşa  teşekkürü bir borç biliyorum. 
         Bu gün burada Haydar Aliyev Fen Lisesinin mezuniyet töreninde bulunmaktan ve bu kürsüye davet edilmiş olmaktan çok mutluyum.   Doğruyu söylemek gerekirse bu konuşmayı yapmam teklif edildiğinde ne konuşacağımı belirlemekte büyük zorluk yaşadım. Sonuçta karşımda beni dinleyenler Iğdırın en iyi lisesinden mezun olan, her konuda donanımlı, seçilmiş insanlar.
      Sevgili mezunlarımız , Sizler Iğdırın en kaliteli ve başarı  seviyesi en yüksek okulunda eğitim alma şansını yakaladınız. Ve şimdi bizler, sizleri başlarken, bir bitsede kurtulsak dediğiniz  4 yıllık bir eğitimin sonuna  uğurlamaya geldik.  Zaman içerisinde okulunuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın ve bir çok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. 
Çünkü sizler harika bir okulda okudunuz ve harika öğretmenlerinden eğitim aldınız.  Bugüne kadar sizlerden beklenen iyi birer evlat ve başarılı birer öğrenci olmanızdı. Bundan sonra tüm bunlara iyi birer vatandaş olmayı eklemek asıl sorumluluğunuz olmak zorundadır. Sorumlu vatandaş olmanın temelide  Atalarımızın elleriyle kurdukları Cumhuriyet’imizin değerlerine sahip çıkmaktan geçer.
Tamda bu nedenle gençler olarak Atatürk’ün sizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin en büyük koruyucuları olunuz.… “Yol sizi nereye götürüyorsa oraya gitmeyin. Yol olmayan yerden gidin ki iz bırakın” Yolunuz ve,bahtınız açık olsun. Sevgi ve saygılarımla
          GİDİŞİN BU KADAR YAKIN OLACAĞININ FARKINDA DEĞİLDİK…
         Mezun olan öğrenciler adına konuşan Eftalya Türkeli “Gidişin bu kadar yakın olacağının farkında değildik…Bakıyorum Endişeli yüzler görüyorum. Kiminiz Hukuk fakültesi, kiminiz Tıp,Kiminiz teknik üniversite hedefliyor.Bugün herkesin kalbi bir başka atıyor Çünkü yeni bir hayat başlıyor. 
        Final bölümünde son kez el sallıyoruz.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Anılarımızda daima sizlere yer vererek sizleri her zaman sevgi ve hürmetle anacağız. Bizleri annelerimiz kadar candan, babalarımız kadar içten seven öğretmenler bizleri kendinize ve bu okula öyle bağladınız, nereye gidersek gidelim belleğimize işleyen beraberimizde götüreceğimiz meşale hayatımız boyunca yolumuzu aydınlatacak .Arkadaşlar size bir nasihat edeyim,”Gerçekleştireceğimiz güzel hayallerimiz var.Bizim o yüzden yarın sabah uyanın ve farklı bir şeyler  yapın Hiç yemediğiniz bir şey yiyin,hiç geçmediğiniz yollara girin gidip bir çikolata alıp bir çocuğa verin mesela Hiç yaşamadığınız taraftan yaşayın hayatı çünkü unutmayın Çünkü biz daha sadece 18 yaşındayız.”
           Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ercan Budanur, şube müdürü Sedat Bilir ve  okul müdürü Hikmet Ulaş Müdür baş yardımcısı Yakup Anuk tarafından Okul birincisi Olan Atacan Gündoğdu, ikinci  Kübranur Topçuloglu, üçüncü Kevser Sarıtaş,’  belgelri verildi. Protokol ve derece yapanlarca    Mezuniyet pastası kesildi. Törene  Azerbaycan Kars Baş Konsolosluğu Iğdır il temsilcisi Behbud Gadalı ,Iğdır  Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal , Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği başkanı Ziya Zakir Acar, okul yönetimi ve öğretmenlerinin yanı sıra, mezun olan öğrencilerin aileleri ve okul öğrencileri katıldılar. Bayrak ve flama devir teslim töreni yapıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası