19 MAYIS IĞDIR’DA KUTLANDI

Tarih : 2018-05-21 / Kategori : Genel Haber

19 MAYIS IĞDIR’DA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde düzenlenen programla coşku içerisinde kutlandı.

 

         Programa Vali  Enver Ünlü, eşi Sema Ünlü hanımefendi, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutan V. P. Albay Ali Taşdelen, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sağlam, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mehmet Hakkı Alma, Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, İl Milli Eğitim müdürü Murat Aydoğdu, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Gençlik spor İl Müdür Vekili M. Ali Durna, kurum müdürleri, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, şiir dinletisi, folklor ekiplerinin gösterileri ve antrenör ve sporcularımızın sportif gösterileri ile devam ederek vatandaşlarımızın katılımı ile serbest spor şenliği ve çocuklarımız için kurulan şişme oyun parkında yapılan faaliyetler ile son buldu.
           19 Mayıs 1919’un, bağımsızlık ateşinin yakıldığı ve Türk milletinin en çetin şartlarda bile bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya haykırdığı şanlı bir tarih olduğunu belirten Vali Ünlü; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile andığını belirtip, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli Iğdırlı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladığını dile getirdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.