DHMİ’NİN 85. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Tarih : 2018-05-23 / Kategori : Genel Haber

DHMİ’NİN 85. KURULUŞ  YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 85’ inci kuruluş yıldönümü, Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanında düzenlenen törenle kutlandı.

 

          DHMİ Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen törene Havalimanı personeli ve paydaş kurum yöneticileri katıldılar.
Tören Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve Şehitlerimizin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın toplu olarak okunuşu ile başladı, daha sonra Havalimanı Müdürü Fikret BAĞCA’ nın açılış konuşması, DHMİ Genel Müdürlüğü tanıtım filminin gösterimi, tebriklerin kabulü ve müzik dinletisi ile son buldu.
         Konuşmasında havacılık sektörü ile ilgili bilgiler veren ve DHMİ’nin geçmişten bugüne gelişimini anlatan Havalimanı Müdürü Fikret BAĞCA şunları söyledi.
1933 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Türk Sivil Havacılık sektörünün altyapısını oluşturan Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 1984 yılından bu yana faaliyetlerini Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak devam ettiriyor. 
         Kuruluşumuz Türkiye havalimanlarının işletilmesi, yönetimi ve hava seyrüsefer hizmetlerinin verilmesi ana görevlerini başarıyla sürdürerek çağdaş uygulamalar geliştiriyor.
          Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilâtı başta olmak üzere Avrupa Teşkilâtı, Uluslararası Havalimanları Konseyi gibi uluslararası kuruluşlara üye olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi, sektörün küresel çapta parlayan yıldızı haline geldi.
         İstanbul 3. Havalimanı İhalesini yani Cumhuriyet tarihimizin en büyük ihalesini 22 Milyar 152 milyon Euro (KDV Hariç) ile Kuruluşumuz gerçekleştirdi ve bir büyük başarıya daha imza atmış oldu. Yeni Terminal tamamlandığında yıllık 150 milyon yolcuya hitap edecek kapasitede ve Dünyanın en büyük Havalimanı olacak.
        Son dönemlerde gerek sefer sayısı gerek yolcu sayısı gerekse Terminallerin yenilenmesi noktasında Havacılık sektörü altın çağını yaşıyor. 2000’li yılların başında işletilen Havalimanı sayısı 25 iken bugün itibari ile işletilen Havalimanı sayısı 55’dir.
         2012 yılında hizmete giren Havalimanımızda havacılığımıza ve halkımıza hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz. Yenilenen Terminal Binamız ile daha iyi şartlarda ve daha iyi fiziki ortamlarda hizmet vermeye devam edeceğiz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası