Iğdır İl Müftüsü Tekin görevine başladı

Tarih : 2018-05-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır İl Müftüsü Tekin görevine başladı

          Başbakan Yardımcılığına ait müftülerin atama kararı 4 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Söz konusu kararla 22 ile yeni müftülerinin ataması gerçekleştirilmişti.
          Iğdır İl Müftülüğüne Ankara Müftü Yardımcısı Mustafa Tekin atanarak görevine başladı.
         Iğdır’a atanmasından dolayı memnuniyetini dile getiren  İl Müftüsü Mustafa Tekin, Her kademedeki personel ile birlikte din hizmetlerinin daha etkin ve daha verimli hale gelmesi için çalışacaklarını belirtti.

          Tekin, Göreve başlama sürecimin ise, Ramazan ayına denk gelmesi dolaysıyla rahmet ve bereket ayının Iğdır halkına Ramazan-ı şerifin, gönüllere huzur ve mutluluk getirmesini canı gönülden diliyorum.”dedi.
          Mustafa TEKİN?
          1962 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladı. 1983 yılında girdiği Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. Muhammed Mustafa el Azami’nin “Early Hadith Literature in Islam’ isimli eserini lisans tezi olarak Türkçeye tercüme etti. Medrese usulü 3 yıl icazetli eğitim aldı. Fakülte yıllarında Kayseri Türkistan Camii İmam Hatipliği yaptı. 1989 yılında Iğdır Tuzluca İlçe Müftüsü olarak atandı. 1994 yılında Giresun Dereli İlçe Müftülüğüne atandı. 1996 yılında Isparta Şarkikaraağaç İlçe Müftüsü oldu. 2002 yılında A.B.D New York Din Hizmetleri Ataşesi olarak göreve başladı. Amerika’da Ateşe olarak bulunduğu yıllarda ilk kubbeli, minareli caminin inşasını gerçekleştirdi. Amerika’da bulunduğu yıllarda çeşitli üniversite ve topluluklarda İngilizce sunumlar ve konferanslar verdi. 2005 yılında Konya Beyşehir İlçesine Müftü olarak atandı.
         2012 tarihinde Ankara Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı. Çalışmaları kapsamında Ankara’da bulunan 1200 Hafızla ilgili “Geleceğimle Buluşuyorum Projesi” ni Ankara Kalkınma Ajansı ortaklığıyla gerçekleştirdi. 4 Mayıs 2018 tarihli 30411 sayılı kararname ile Iğdır İl Müftüsü olarak atanan Mustafa TEKİN, evli ve üç çocuk babası olup, çok iyi derece İngilizce ve Arapça bilmektedir.
        Yeşil Iğdır Gazetesi olarak İl Müftüsü Mustafa Tekin’e yeni görevinde başarılar dileriz.

Facebook Beğenenler

  1. CEZMİ ŞEYRAN 2018-05-24 21:42:48

    Hocam yeni görevinizde başarılar dilerim.<tuzluca müftülüğünüzden sizi tanımaktayım. Bölgenin hassasiyetlerini çok iyi bildiğinizi hep birlik ve beraberlik ruhu taşıdığınızı iyi bilirim.Allah muvaffak etsin. .

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.