Millitvekili Ali Güner:" Sözlerimizin Arkasındayız "

Tarih : 2008-09-10 / Kategori : Genel Haber

Enerji Piyasası düzenleme Kurulu(EPDK), Ağrı, Iğdır ve Doğubayazıt  şehirlerinden oluşan dağıtım bölgesi için 'Ağrı-Iğdır Doğal Gaz Dağıtım Lisansı' ihalesi yapılmasına karar vermesi Iğdır'da sevinçle karşılanması üzerine Ali Güner bir açıklama yaparak “sözlerimizin arkasındayız, veremeyeceğimiz sözlerin arkasında durmayız”dedi.

Iğdır Ak parti Milletvekili Ali Güner ve İl Başkanı Abdulcabbar Baştemur ile birlikte gazetimize nezaket ziyaretinde bulundular.
    Milletvekili  Güner “verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız” diyerek, “Önümüzdeki yıl Havalanı, işte doğal gaz resmi gazetede yayımlanarak ihale aşamasına gelindi” dedi.
    Güner Doğal gaz için şu açıklamalarda bulundu:”
          Ağrı,  Iğdır ve Doğubayazıt şehirlerinden oluşan dağıtım bölgesi için,  'Ağrı- Iğdır Doğal Gaz Dağıtım Lisansı' Ihalesi,  Doğal Gaz Piyasası Kanunu ile Doğal  Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, kapalı zarf usulü ile teklif alma ve açık eksiltme şeklinde  yapılacak. Şehir içi doğal gaz dağıtım lisansı, lisans yürürlük tarihinden  itibaren lisans hükümleri da halinde 30 yıllık süre için verilecek.
              Dağıtım lisansı ihalesine teklif verebilmek için şirketlerin Kurumdan yeterlilik alması gerekecek. Yeterlilik almak isteyen şirketler, en geç
27.10.2008 günü saat 17.00'ye kadar EPDK'ya iletecek”dedi
      Edinilen bilgiye göre Botaş'ın da Doğubayazıt ilçesi ile Iğdır arası 40 kilometrelik alana doğalgaz boru döşemesine yakında başlanılacağı belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.