ENGELLİLER ARAÇLARININ VERİLMESİNİ İSTİYOR

Tarih : 2008-09-11 / Kategori : Genel Haber

ENGELLİLERİN SORUNUNA AĞRI’NIN ZİRVESİ’NDEN DİKKAT ÇEKTİLER.
    Iğdır’da yaşayan 1152 bedensel engelli’nin sorununa dikkat çekmek için Ağrı Dağı’nın Zirvesi’nde bedensel engellilerin flaması açıldı.

Ağrı Dağı’nın zirvesinde Iğdırlı bedensel engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için flama açan Iğdırlı dağcı Bilgihan Ova ve Zafer Gürel Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Garip Samançi, e-posta ile ve bizzat ulaşarak Iğdır’daki bedensel engellilerin sorunları olduğunu bu sorunların çözümü için yetkililerden ilgi beklediklerini maille gönderdi. Ve mümkün olursa flamalarının Ağrı Dağı’nın zirvesinde açılmasını istedi. Bu isteği Iğdırlı dağcılar olarak seve seve kabul ettik ve zirvede flamayı açtık.
Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Garip Samançi,  “İlimizde 1152 engelli bulunmaktadır. Ancak 50 kadar engelli kardeşimiz dışarı çıkabilmekte, diğerleri evde yaşamaktadır.
    Engelliler: “Ailelerin eğitimsiz olması ve çocuklarını dışarı çıkarmak istememeleri, Engellilerin maddi  yetersizliği, engellilere özgü engelli bir aracın olmaması ve engellilere uygun spor faaliyeti ve kültürel  faaliyet yapacak mekânların ve malzemenin olmaması yüzünden dışarı çıkamıyorlar.
2007’de Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan bir engelli aracı talep ettik, başbakanımız da bu aracın verileceğine dair gerekenin yapılması için Iğdır valililiğine gerekli desteği vereceğine söz verdi.
Iğdır valiliği bu kapsamda bir ambulansı engellilerin kullanması için gençlik spor il müdürlüğüne tahsis etmiştir. Araç engellileri taşımada yetersiz olmakla birlikte, her hangi bir donanımada sahip değildir. Bu aracın alınma sebebi şehirdeki engellileri ve özelikle  köydeki engellileri spor ve kültürel faaliyetlere getirip katmak olmasına rağmen engelli sporcuların dışında bütün sporcuları şehrin stadına taşımaktadır.” dediler.
    Yeşil Iğdır Engelliler spor kulübü başkanı Garip Samançi “köyden engelli getirmek istediklerinde arabanın benzinin olmadığı ileri sürülmekte,  Iğdır valiliğinden benzin alınmasına rağmen bu seferde şoför sorunu ileri sürülerek araba kullandırılmamaktadır” dedi.
    Başkan Samançi “bunun için ilimize engellilerin rahatlıkla binip, inebilecekleri ve il dışındaki  spor faaliyetlerine rahtlıkla katıla bilecekleri bir araç istediklerini belirti. İlçe lerimizdeki ve köylerimizdeki engellileri şehre getirip topluma kazan dırmanın özlemi içindeyiz. Engellilerin spor yapması için yeterli düzenlemenin spor salonunda  olmadığını dernek binalarının bir dükkandan ibaret olması ve dernek yerlerinin olmaması engelliye ulaşmada  onları sosyal ortama sokmada yaşadığımız en büyük problem olarak görmekteyiz. Dernek binası için kimsenin el uzatmaması bizleri üzmektedir. Bizim en büyük dileğimiz ve arzumuz Iğdır ilimizde engellinin her yerde bende varım diyebilmesi için var olması gereken iki temel ihtiyaçtır. Bunlar kısaca
1-Yeşil Iğdır engelliler spor kulübü olarak engellilerin bir araya toplanarak rahatlıkla konuşabildikleri ve spor, kültürel faaliyetlerini yapabildikleri, engellenmedikleri bir dernek binası
2-Engellilerin ilçelerden, köylerden ve şehirden  evlerinden, dört duvar arasından çıkarılarak diğer illerdeki engellilerle spor faaliyetlerine ve kültürel faaliyetlere katılabileceklerini  sağlayacak bir  engelli aracına acilen ihtiyaç vardır.Aksi taktirde Iğdır ilindeki engelli dört duvar arasında tüketen bir birey olarak yaşamaya devam edecektir. Bizler özellikle sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söz verdiği engelli aracı sözünün tam olarak yerine getirmesini beklemekteyiz.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.