MHP İl Başkanı Ersoy İçer, Siyasetin Seviyesini Düşürüyorlar Dedi

Tarih : 2018-06-16 / Kategori : Siyaset

MHP İl Başkanı Ersoy İçer, Siyasetin Seviyesini Düşürüyorlar Dedi

            MHP Iğdır İl Başkanı Ersoy İçer yaklaşık 20 gündür devam eder seçim çalışmalarının giderek etiklikten uzaklaştığını vurgulayarak, AK Parti ve İyi Parti adaylarına yüklendi. 

        İl Başkanı Ersoy İçer yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:  
        “Milliyetçi Hareket Partisinden  Kamuoyuna Önemle Duyurulur.

         Seçim çalışmaları başladığı günden itibaren, Milliyetçi Hareket Partisi olarak seviyeli, düzeyli bir seçim çalışması yapmakta, hiçbir siyasi partiye sataşmadan kendi seçim kampanyamızı sürdürmekte ve kadirşinas halkımızdan oy istemekteyiz.
 

         Bilindiği üzere Cumhur ittifakı yaptığımız AKP adayları Iğdır’a ilk geldiğinde AKP geçici il başkanı Ferdi Turan kürsüye çıkarak: “İki uç parti var, birisi ırkçı birisi Mezhepçi. Bu iki partiye de oy vermenize gerek yoktur.” demişti.

        AKP’nin adayı Ahmet Tutulmaz da: “Biz MHP ile ittifakız, MHP’ye oy vermenize gerek yok, oylarınızı bize verin.”  demişti.

        AKP’nin geçici il başkanı  Ferdi Turan, HDP’ye Irkçı, MHP’ye de mezhepçi diyerek siyasi ahlaktan uzak olduğunu ortaya koymuştur.  16 yıldır Iğdır’da AKP’nin uyguladığını ötekileştirici politikasıyla bire bir uyuşmuş, insanları kategorize etmiş ve bu çıkışıyla da  Cumhur ittifakına ağır darbe vurmuştur. Ferdi Turan 25. Dönem milletvekili adayı olduğunda AKP’ye verdiği CV’sinde zaten kendisini deşifre ederek bölücü örgüt üyeliğinden 26 ay Diyarbakır sıkıyönetim  askeri cezaevinde yattığını beyan etmiştir.  Böyle bir geçmişe sahip birinin bizlere “Mezhepçi” demesi çok manidardır. Iğdır’da yaşayan Azerbaycan Türk’ü Caferilerle ilgili rapor yazıldığında, burada yaşayan ülke genelinde yaşayan Caferiler sürekli dışlanıp Caferilere hakaret edildiğinde susanlar, bu gün ittifak yaptıkları  parti ile ilgili MHP liler mezhepçidir, demesi hiç ahlaki değildir.

          Kaldı ki, AKP’nin adayı Ahmet Tutulmaz, kürsü konuşmasında, “Biz MHP ile ittifakız, MHP’ye oy vermenize gerek yok, oylarınızı bize verin.” diyerek Cumhur ittifakına en ağır darbeyi vurmuştur. MHP lilerden Cumhurbaşkanlığında “oy istemiyor” edasıyla konuşma yapan Tutulmaz, rakip olarak HDP, CHP, SP, İYİ Parti’yi  göreceğine,  MHP üzerinden siyaset yapmış ve karşılığında da cevabını almıştır.

          Başbakan Sayın Binali Yıldırım, Iğdır’a geldiğinde AKP’nin ötekileştirici manzarasına  şahit olmuş ve kızgınlık ile Iğdır’dan ayrılmıştır.

          Şimdi de İyi Parti adayı Gündüz Güneş  haddini aşan konuşmalar yapmaktadır.

          Hastalığı sebebiyle Iğdır’a gelemeyen ve bu sebepten ötürü de hiçbir konuşmamızda İYİ Parti ismi tarafımızdan kullanılmazken, önceki gün Iğdır’a gelen ve yol güzergahında ki köylerimizi ziyaret eden iyi parti Milletvekili adayı Gündüz Güneş aklınca siyaset yaparak şöyle demiş: “MHP’ye oy vermeyin. MHP’ye vereceğiniz oylar AKP’ye gidecek.”  Anlaşılan Gündüz Güneş  hakimlik yapmış ama olaya hakimiyet kuramamıştır.!!! Nitekim 30 Mart 2014 seçimlerine de hakim olamamıştı. Seçmeniyle kavga eden tek adaydır, desek yeridir. Bana oy vermeyip kime verecekler, Kürde mi oy verecekler diyen yegane adaydır diyebiliriz. Seçmenin ayağına gitmeyen, ayağına gelip oy vereceğiz diyen seçmeni azarlayan, teşkilatla bu sebepten ötürü sorun yaşayan ender adaylardan biridir diyebiliriz. Böylesine defolu bir siyasi kimliği bulunan birinin haddi değildir MHP’ye oy vermeyin, verdiğiniz oylar AKP’ye gidecek demek. AKP ile dil birliği etmişçesine, seçim ittifakı yapmışçasına her ikisinde söylemi aynı paralelde ilerlemektedir. 

          Sayın Güneş, biz sizin sağlığınız iyi olmaması sebebiyle hassasiyet gösterirken, siz haddinizi aşarak konuşuyorsunuz. İki amca oğlu biriniz AKP’de aday, biriniz de iyi partide aday, bu memleketi yıkmak için mi görevlendirildiniz?  30 Mart seçimlerinde MHP’nin kazandığı bir seçimi sizin egolarınız yüzünden kaybetmedik mi? Seçmeni azarlayıp küstürmeniz sebebiyle kaybetmedik mi? Seçimde illa her partinin bir bütçesi olur, sizden yardım istemeye gelen çaresiz, sıkıntısı olan seçmenimizi azarlayıp göndermediniz mi? Haddinizi aşmanıza gerek yok, gidin 30 Mart belediye seçiminde kırıp döktüğünüz kişilerden özür dileyin bu size yeter.Bu halkın geleceği ile oynamaktan, bölüp parçalamaktan,  insanları üzmekten vazgeçin ARTIK!!! 
Bizler Milliyetçi Hareket Partisi  her zaman halkımızın emrinde olmuş, hizmetinde bulunmuş, üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yapmıştır. 

         Allah’ın izniyle bu seçimi kazanacağız.

         MHP 24 Haziran sonrası iktidar ortağıdır. Boş vaatler,  tehditler, hepsi 24 Haziran’da hükmünü yitirecektir. Siyaset sahnesinde gördüğünüz birçok kişi 24 Haziran’dan sonra bu sahnede olmayacaklardır.

         Halkımız üzerinde baskı kurup aba altından sopa gösterenler,  24 Haziran akşamı hayal kırıklığı yaşayacaklardır.
Halkımızı sağduyulu olmaya, oylarımızı heba etmemeye, kırgınlık, küslük, ayrılık gayrılıktan uzak durmaya, MHP çatısı altında bir olmaya, güçlü olmaya davet ediyoruz.”   

                                                                               Saygılarımla… 

Ersoy İÇER
MHP Iğdır İl Başkanı 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.