Arı İle Gelen Refah Projesi

Tarih : 2018-06-20 / Kategori : Genel Haber

Arı İle Gelen Refah Projesi

        Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından projesi hazırlanarak gerçekleştirilen ''Arı ile Gelen Refah Projesi'' kapsamında bölgemize uyumu ispatlanmış Kafkas Irkı Melez Arının yaygınlaştırılması amacıyla Iğdır Merkez, Aralık, Karakoyunlu ve Tuzluca ilçelerinde 65 arı üreticisine 6-10 çerçeveli 650 kovanlık Kafkas Melez Irkı Arı dağıtımı yapıldı.

 

     Yapılan arı dağıtımı ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü  Özkan YOLCU; "2017 yılı arıcılık sezonu istatistik verilerine göre ilimizde 168.850 kg Bal ve 8.776 kg Balmumu elde edilmiş olup bu proje ile %10 luk bir artış planlanmaktadır. Bu durum arıcılığı özendirerek arıcılık ile geçimini sağlayan üreticilerimizin daha yüksek gelir elde etmesini ve yaptıkları işin kazançlı bir hale gelmesini sağlayacaktır. Proje, sosyal amacı yanı sıra uygun flora yapısına sahip ilimiz dağ köylerinde verimli bir tarımsal faaliyet olan arıcılığın geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını da hedeflemektedir. Iğdır Arı Yetiştiriciler Birliği ile 269 işletme ve yeni oluşturulacak işletmelerin tamamının birlikte hareket etmesi özendirilecek ve işletmelerin yanı sıra Iğdır'a da ekonomik katkı sağlanacaktır" dedi.         
           Projenin toplam maliyeti olan 200.000 TL'nin %50'si Iğdır Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği'ne aktarılan bütçe tertibinden %50'si ise Arı Üreticileri tarafından karşılanmaktadır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.