HDP ile MHP Kazandı

Tarih : 2018-06-25 / Kategori : Siyaset

HDP ile MHP Kazandı

         Dün yapılan seçimlerde  Cumhurbaşkanlığı oylamasında Selehattin Demirtaş Birinci oldu, Recep Tayyip Erdoğan ikinci oldu.  Milletvekilliği oylamasın da isi HDP Habip Eksen ile MHP Yaşar Karadağ seçimi kazandılar.  

          Ülke genelinde ezici bir çoğunlukla seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisi Ak Parti Iğdır’da kaybetti.
          Bir aylık seçim çalışmaları kapsamında Ak Parti seçim ofisinin önünü dolduran kalabalıktan beklenen oyu alamayan Ak Parti, Iğdır’da MHP’den daha az oy alarak seçimi kaybetti.
           Iğdır’da birinci parti olan ve 50 bin oy alması beklenen HDP 41.057 civarında oy aldı.  MHP 22.222, Ak Parti ise 18.007 civarında oy aldılar. Genel toplamda Cumhur ittifakı 40.229 oy alarak bir milletvekili çıkarmış oldu.
          İyi Parti MHP tabanından oy almasına rağmen MHP’yi kaybettiremedi. Yaklaşık 5.377 oy alan iyi parti, iddiası olmamasına rağmen seçime var gücüyle asıldı. Ama ülke genelinde şişirilmiş balonu sönmüş oldu.
         SP’si de beklediği oyu alamadı. Hem ülke genelinde ve hem de Iğdır’da beklediği oyun çok altında oy alan Saadet Partisi, hem Ak Parti’den ve hem de HDP’den etki yaratacak bir oy alamadı.
          Cumhurbaşkanlığında  ise  Recep Tayyip Erdoğan 27.237 oy alırken, HDP’nin adayı Selehattin Demirtaş 40.928 oy alarak Iğdır’da birinci parti oldu.  HDP’de milletvekilliğine oy veren yaklaşık 1.000 kişi Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a oy verdi.
Milletvekili Nurettin Aras’ın aldığı oyu, Ahmet Tutulmaz alamadı. Ak Parti özellikle yüklü oy beklediği Kürt bölgelerinden arzu ettiği oyu alamadı. Ak Partililer kaybettiklerini anlayınca partiyi erken kapattılar.
          Cumartesi günü miting yapan MHP göz doldurmuştu. MHP Milletvekili adayı Yaşar Karadağ, mitingde yaptığı konuşmada AK Parti adayı Ahmet Tutulmaz’ı eleştirerek: “Senin tehditlerin bu halka sökmez. Sen kurum çalışanlarını tehdit ediyorsun, sen iş kur elemanlarını tehdit ediyorsun, sen sana oy vermeyenlerden 25’inde hesap soracağım diyorsun. Sen kimsin ki hesap sorasın şeklinde konuşmuştu.”
Seçim akşamı belediye meydanına toplanan kalabalığa konuşan Karadağ: “Birlik beraberlik çağrısı yaptı, Iğdır bir bütündür, Iğdır’ın kalkınması için el birliği ile çalışacağız” şeklinde konuşarak taraftarlarını taşkınlık yapmamaya çağırdı.  
        HDP’de İl binasının bulunduğu Karadeniz sokakta kutlama yaptı. Yoğun kalabalığın katıldığı kutlamada, HDP’liler hem ülke barajını aşmalarını ve hem de Milletvekili adayı Habip Eksek’in kazanmasını kutladılar. Hiçbir taşkınlığını olmadığı kutlamada, teşekkür konuşması da yapıldı.
Seçimin ülkemize ve Iğdır’ımıza hayırlara vesile olmasını temenni ederiz. Kazanan vekilleri tebrik ederiz.  

Facebook Beğenenler

  1. Mazlum yeşilyaprak 2018-06-27 15:06:30

    Teşekkürler IĞDIR hdp mitinglerde basbas bağırıyor akp ye verilen oylar MHP ye gidiyor diye kampanyalar düzenliyorlar IĞDIR lı Azeri halkı ne yapıyor akp chp sp ip önüne gelene veryor birtek MHP oyunu vermiyor yazık MHP ıgdır azerilerinin biraraya gelebilecekleri konuma gelmiş bir parti başka partide olabilirdi farketmez şu an ve bundan önceki zamanlarda MHP azerilerin biraraya gelebileceği parti konumunu korumuştur MHP nin dışındaki partilere verilen oylar IĞDIRA ihanettir Memleketine ihanet etme IĞDIR için partilerin başarılı olması önemli değil Bizleri biraraya getire bilmesi buluştura bilmesi tek yumruk yapabilmesi önemli Iğdırda ikamet eden kardeşim IĞDIRA sahipçık toprağına yurduna ihanet etme

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası