Üniversitemizde Tarım Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Açıldı

Tarih : 2018-06-30 / Kategori : Eğitim

Üniversitemizde Tarım Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Açıldı

         Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Tarım Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı açılması konusundaki teklifi 20/06/2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek ve 25/12/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı dikkate alınarak Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği'nin 4. ve 5/d maddeleri uyarınca kabul edildi. 

 

        Böylece Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde disiplinlerarası eğitim vermek üzere Tarım Bilimleri Anabilim Dalı kurularak bu anabilim dalına bağlı Tarım Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı açılması uygun görüldü. 
         Iğdır Üniversitesi’nde her geçen gün yeni bölümler ve yüksek lisans programlarının açıldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Tarım Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı'nın modern tarımcılığın gelişmesi adına önemine değindi. Rektör Alma,"Son yıllarda ülkemizde tarım bilimleri ve teknolojilerinde çok hızlı gelişmelerin olması için üniversiteler olarak üstümüze düşeni yapmalıyız. Bu nedenle üniversitemizde açılan Tarım Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı hem akademik çevrelerin hem de özel sektörün eksikliğini duyduğu bir alanda yüksek lisanslı eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı verecektir." ifadelerini kullandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.