Iğdır Üniversitesi’nde 1,5 Ton Atık Kağıt Geri Dönüşümü Sağlandı

Tarih : 2018-07-04 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi’nde 1,5 Ton Atık Kağıt Geri Dönüşümü Sağlandı

           Iğdır Üniversitesi’nde geri dönüşüm uygulamaları devam ediyor. Üniversitemiz bünyesinde kurulumu yapılan press makinesi ile geri döşüm için biriktirilen yaklaşık 1.5 ton atık kağıt preslendi. Uygulamayı yerinde gören Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın da katılımlarıyla ilk balyalar preslendi. 

 

           Bu uygulama ile 26 yetişkin ağaç kesilmekten kurtarılmış oldu. Bu amaç için üniversitemiz envanterine katılan makine ile atık kâğıtların yanı sıra atık plastik ve metallerin de geri dönüşüme katkısı da planlanmaktadır. Uygulama, hazırlıkları sürmekte olan “Sıfır Atık” projesinin de ilk adımlarından biri olduğundan oldukça önemlidir. 
          Rektör Alma, üniversitenin çok yakın bir zamanda yalnızca atık plastik, metal ve kâğıtlarını değil, aynı zamanda oluşturulacak kompost ünitesiyle organik atıklarını da geri dönüştüreceğini kaydetti. Atandığı ilk günden beri çevreci yaklaşımlara verdiği önemle dikkat çeken Rektör Alma, “Doğal kaynak tüketiminin en aza indirilmesi ve aslında ‘çöp’ olmayan bu atıkların geri kazanımı yalnızca çevreci davranışlar değil, aynı zamanda ülke ekonomisine de ciddi katkılar anlamına gelmektedir.” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.