Başhekim İlhan, Oyun Parkının Açılışını Yaptı

Tarih : 2018-07-04 / Kategori : Sağlık

Başhekim İlhan, Oyun Parkının Açılışını Yaptı

Hastaneye muayene için gelen çocuklar ve hastaların çocuklarının eğlenmeleri için Iğdır Devlet Hastanesi içine ve bahçesine oyun parkı yapıldı.

 

         Çocuk polikliniğinin karşısına açılan parkta aileleriyle hastahaneye gelen hasta çocukların moral ve motivasyonu yükseltiliyor. Oyun parkında tahterevalli, salıncak, oyuncak ev ve puflar bulunuyor. Çocuklar parkta hastaneye geldiklerini unuturken ailelerde rahat bir şekilde sıralarını bekliyor.
          Çalışmalar hakkında bilgi veren Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi  Dr. Raşit İlhan, Çocuklarımız hastanemiz baş hekimliğine yazılı dilekçe sunarak hastane bahçesine oyun parki isteklerinde bulunarak bizlere dilekçe sundular. Bizlerde bu güzel duygu dolu dilekçeleri aldık bu konuda çalışma yaparak çocuklarımızın isteğini yerine getirerek bir oyun parkı oluşturduk. Çocuklarımız artık doyasıya oyun oynayacaklar. bunun yanı sıra "Hastanemize muayeneye gelen çocukların bazılarında doktor korkusu bulunabiliyor. Bazı hastalarımız ise çocuklarıyla hastanemize gelmek zorunda kalıyor. Hem bazı çocuklarımızdaki doktor korkusunu yenmek, hem de çocuklarıyla hastaneye gelmek zorunda kalan ailelerin çocuklarının zamanlarını oynayarak geçirmeleri için böyle bir çalışmaya gerek duyduk. Kısa zamanda iyi sonuç aldığımızı gördük ve bu günde oyun parkımızın açılışını gerçekleştiriyoruz." dedi.
Oyun parkında hijyene önem verdiklerini belirten İlhan, "Çocukların birbirine hastalıklarını geçirmemeleri için her gün dezenfekte ediyoruz. Ayrıca oyun parkı içine çocuklar oynarken yaralanmamaları için bazı önlemeler aldık." diye konuştu.
          Çocukları doktora getiren Cumhur Güneş’ise, Zehra Ece Güneş ve Göktürk Kağan Güneş,  Hastaneye gelince canı çok sıkılıyordu hastaneye park yapılması için bir dilekçe yazarak hastahane Baş hekimlik şikayet kutusuna bıraktı. baş hekimimiz de sağolsun bu dilekçeyi göz önünde bulundurarak çocuklarımızın isteğini yerine getirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum”dedi.
           Güneş,  "Çocuğumda doktor korkusu vardı. Hastaneye getirmekte zorlanıyordum. Şimdi oyun parkını görünce hem morali düzeldi, hem de hastane korkusunu yendiğimize inanıyorum. Muayenede güçlük çekmedik. Muayene ol seni oyun parkına götüreyim dedim. Korkmadan muayene oldu ve oyun parkında doyasıya oynadı hastaneye gelmekte korkan çocuk baba yine gelelim diyor. 
  Oyun parkının açılışını Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi  Dr. Raşit İlhan, ve parkın açılması için dilekçe veren minik çocuklar yaptı. açılış sonrası çocuklar parkta doyasıya eğlendi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.