El Dokuma Halısına İlk Düğüm, Vali Yardımcısı ve Rektör Tarafından Atıldı

Tarih : 2018-07-05 / Kategori : Eğitim

El Dokuma Halısına İlk Düğüm,  Vali Yardımcısı ve Rektör Tarafından Atıldı

        Iğdır Üniversitesi  rektörlük bünyesinde kurulması planlanan Iğdır’ın Değerleri Müzesi’ndeki el dokuma halısına ilk düğümü; Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma attı. 

 

            İlimize has özellikler taşımasının yanı sıra Anadolu motiflerini de içinde barındıran el dokuma halısı; Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat ve halı dokuma ustası Hatice Mengi tarafından tasarlandı. 
            Rektörlük girişine yerleştirilen dokuma tezgâhındaki halının, üniversitemizi ziyaret eden misafirler tarafından dokunacağı ve atılan düğümlerin imza ile kayıt altına alınacağı ifade edildi. 
            Bu kapsamda tezgâhta yer alan el dokuma halısına ilk düğüm ise Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından atıldı. 
          Burada konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Alma; “Müzemize personelimiz ve İğdir halkından ürün bağışında bulunmalarını bekliyoruz. 
Eskiden kullanılan dibek, el taşı, bakir kap kacak, tarım aletleri gibi bu bölgenin özelliklerini taşıyan eşyaların bağışında bulunan kimselerin  isimleriyle ürünlerini sergileyeceğiz. Bağışçılarımız açacağımız müze ile aile büyüklerinin adını yaşatabilirler.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.