“YAŞAM BOYU ÖĞRENME VE BİLGİ OKUR YAZARLIĞI ” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Tarih : 2018-07-07 / Kategori : Eğitim

“YAŞAM BOYU ÖĞRENME VE BİLGİ OKUR YAZARLIĞI ”  SEMİNERİ DÜZENLENDİ

       Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, her Salı ve Perşembe, 11.00 da verilen seminer bu hafta da devam etti. Ziraat Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim yılı seminer programı, fakülte öğretim elemanların katılımı ile başladı. 

 

        Bu  haftaki seminere konuşmacı olarak katılan  Sağlık Hizmetleri M.Y.O. Öğr. Gör. Mustafa Cesur tarafından “Yaşam Boyu Öğrenme ve Bilgi Okur Yazarlığı” konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
          Yaşam boyu öğrenme gereksinim duyulan bilgiye gereksinim duyulan kapsamda ve biçimde erişme, bu bilgiyi herhangi bir sorunun çözümünde ya da karar vermede verimli olarak kullanabilme becerisini gerektirdiğini belirten Cesur, “Değişimin merkezinde yer alan bilgi çok hızlı bir şekilde artmakta, mevcut bilgi ise aynı hızla güncelliğini kaybetmektedir. İşte yaşam boyu öğrenme, bilgi teknolojilerinin yoğun bilgi akışını ortaya çıkarması, bu bilginin kişilerin gündelik ve mesleki yaşamlarında kullanılması gerekliliği ve eğitim öğretim sisteminin bu yönde yapılandırılması gereğinin sonucu olarak ortaya çıkmasıdır.” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.