“2. Yılında 15 Temmuz Şehitleri Anma Ve Anlama” Paneline Yoğun İlgi

Tarih : 2018-07-13 / Kategori : Genel Haber

“2. Yılında 15 Temmuz Şehitleri Anma Ve Anlama” Paneline Yoğun İlgi

          Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu’nda “2. Yılında 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Anlama” paneli düzenlendi. Panele; Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Gündoğdu, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcıları Şükrü İsmail İpek ile Genber Kerimli, İl Müftüsü Mustafa Tekin, Iğdır Ak Parti İl Başkanı Vekili Yaşar Taburu, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Kurban Olus, Iğdır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Kumtepe, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Kanyar, Orman ve Tarım Müdür Vekili Aziz Durak, Şehit Bülent Aydın'ın ailesi, kamu kurum amirleri, üniversitemiz öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

         Panel, Iğdır Üniversitesi Camii İmam Hatip’i Ahmet Çeliker’in Kurân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Paneli Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu yönetti. Gündoğdu'nun yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan panelde ilk olarak konuşan Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr.  Zeki Tan; “İslam’da Şehitliğin Yeri ve Önemi" konusunda bilgi verdi. Doç. Dr. Tan "Şehitlik herkes için kutsal bir makamdır.Kuranı Kerim şehide farklı bir yer vermiştir.Çünkü Allah için şehitler ölümsüzdür.Rabbim 15 Temmuz şehitlerine gani gani rahmet etsin."dedi.
           "FETÖ terör örgütü dini istismar ederek ülkemizi bölmeye çalıştı"
            Panelde daha sonra konuşan Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin, dini istismar hareketi olarak tanımladığı FETÖ konusunda bilgi verdi. İl Müftüsü Tekin; “Tarih boyunca İslam için kanayan bir yara olan din istismarı ne yazık ki peygamber efendimiz döneminden bugüne kadar gelmiştir. Dine gerçekten değer veren bir insan veya toplum, dini kendi emelleri için kullanmaz. FETÖ terör örgütü din hizmeti adı altında yola çıkarak dini istismar ederek ülkemizi bölmeye çalıştı." dedi. 
         “FETÖ Allah’ın helal ettiğini haram, haram ettiğini helal etmiştir"
         Panelde üçüncü konuşmacı olarak Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Osman Bayraktutan; Rab Edinme Bağlamında FETÖ konusunda konuşarak “FETÖ Allah’ın helal ettiğini haram, haram ettiğini helal etmiştir. Peşinde  gidenler onun dediklerini yaparak ona uymuştur. Bu bağlamda FETÖ, kanaatimizce Kuran’a, sünnete ve açık delillere göre islam ve müslüman sınıfında olmayan; münâfık, mürted, kâfir, müşrik sınıflarının tamamının bütün özelliklerini üzerinde barındıran bir yapılanmanın adıdır."dedi.
          "Asker elbisesi giymiş bir grup terörist ülkemizi teslim almaya çalışmıştır"
          Panel de son konuşmacı olarak Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ali Kuyaksil; “Ülkemiz 15 Temmuz 2016 gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi asker elbisesi giymiş bir grup terörist, milletimizin ve devletimizin kendilerine emaneti olan silahları, asıl sahiplerine doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkemizi teslim almaya çalışmıştır. Ayrıca bu cemaat kendi elemanı olan basın mensuplarına gizli bilgileri veriyordu."dedi.
Program; panelistlerin konuşmaların ardından panelistlere katılım belgesi verilmesiyle sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası