Yaşlılara 'dışarı çıkmayın' uyarısı

Tarih : 2018-07-14 / Kategori : Genel Haber

Yaşlılara  'dışarı çıkmayın' uyarısı

          Iğdır’da hava sıcaklığı 37-42 Derece arasında artış gösterdi. Vatandaşlar sıcak havada dışarı çıkmakta zorlanırken yaşlıların dışarı çıkmaması konusunda yetkililer uyarılarda bulundu.

 

          Termometrenin ölçtüğü aktüel, fiziksel hava sıcaklığından farklı olarak insan vücudunun hissettiği sıcaklığın nem ile birlikte arttığı, sıcaklığın 42 dereceden fazla hissedildiği yerlerin sağlık açısından tehlikeli olduğu bildirildi. 
Yetkililer, vatandaşların işleri olmadıkça dışarı çıkmaması uyarısında bulundu.
           Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, internet sitesinden yapılan açıklamada hissedilen sıcaklığın, termometrenin ölçtüğü aktüel fiziksek hava sıcaklığından farklı olarak, insan vücudunun hissettiği, algıladığı sıcaklık olduğu, bu sıcaklığın, iklimsel çevre, giysilerin ısı direnci, vücut yapısı ve kişisel durumdan olduğu kadar, termometre sıcaklığı, nispi nem, rüzgar ve radyasyon gibi dört meteorolojik faktörden etkilendiği için subjektif bir kavram olduğu belirtildi. Sıcaklığı algılamanın ve hissetmenin kişiden kişiye değişiklik gösterdiğinin belirtildiği açıklama şöyle devam edildi:
           "Sıcak havalarda hava sıcaklığını daha da sıcak hissetmemizde yaptığımız etkinliklerin seviyesi, giysilerin ısı direnci, ortalama radyant sıcaklık, bağıl hava hızı ve çevre ile havanın su buhar basıncı etkilidir. Herkesin sıcaklığı farklı hissediyor olması bu kavramın bilimsel olarak ele alınmasına ve kullanılmasına engel değildir. denildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.