15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Tarih : 2018-07-18 / Kategori : Genel Haber

15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle anma programı düzenlendi.

 

        Program kapsamında Tansu Çiller Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlarımız, Vali. Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü hanımefendi öncülüğünde ellerinde Türk Bayrağı ile Atatürk Caddesine yürüdü. 
        Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşünden sonra meydanda toplanan vatandaşlarımız saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’mızı okudular.
Anma programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasıyla devam ederek, protokol konuşmaları, Şehit Ömer Halis Demir’e yazılan mektubun okunması, kısa film gösterimi, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde milletimize hitabının izlenmesi, Mahalli Sanatçısı Serhat Akkuş’un dinletisi, şiirlerin okunması, ilahi dinletisi ve 15 Temmuz’da yaşanılan olayları anlatan sinevizyon gösteriminin ardından okunan selalarla son buldu.
        Aziz milletimizin imanın ve inancının silahlardan üstün olduğunu bir kez daha tüm dünyaya duyurduğunu belirten Valimiz; “Biz kısık sesleriz… Minareleri sen, ezansız bırakma, Allah’ım! Ya çağır şurda bal yapanlarını; ya kovansız bırakma, Allah’ım! Yarının yollarında, yılları da, Ramazansız bırakma, Allah’ım! Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü, ya çobansız bırakma, Allah’ım! Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma, Allah’ım!
​Selam olsun, 15 Temmuz’da bu meydanları boş bırakmayan hanımefendilere, beyefendilere, gençlere ve çocuklara. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kıymetli misafirler; Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yakın tarihimizde bir dönüm noktası olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesi, yurtiçi ve yurtdışında birçok etkinliklerle anlatılmaktadır. Bu anma etkinliklerine katılan, meydanları dolduran, inançları, vatanları, bayrakları, özgürlükleri ve gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım.Aziz Iğdırlılar, 15 Temmuz; demokrasimizin, cumhuriyetimizin, bayrağımızın ve hatta ülkemizin mevcudiyetinin, hâkimiyetin millete ait olduğunun tescillendiği bir tarihtir. 15 Temmuz gecesi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yıkılmayacağını gösteren ve tarihe geçen bir gece olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki müstesna yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Devletimiz kendisine silah çekene, vatandaşına kurşun sıkana, vatandaşının üzerine tank sürene, F-16’larla bomba yağdıranlara, helikopterle ateş edenlere hak ettiği cezayı verecek kudret ve geleneğe sahiptir. Bu darbe girişimi milletimizle, hükümetimizle, Meclis’imizle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’mize de yapılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. 15 Temmuz’da aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’mizi de bu asker elbisesi giymiş teröristlerin saldırısından kurtardık. Bu silahlı darbe girişiminin akamete uğratılmasıyla Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Şairin dediği gibi: “Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. / Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. / Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. / Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.” Bizlere bu güzel günleri yaşatan hainler karşısında zaferi nasip eden Rabbimize hamdolsun. Bizler, gemileri karadan denize yürüten, atını denize sürerek; “Ya İstanbul beni alır, Ya ben İstanbul’u…” diyen Fatihlerin torunlarıyız. Erzurum Tabyalarında direnen Nene Hatunların, Antep’te düşmana kök söktüren Şahin Beylerin, Çanakkale’de 230 kiloluk top mermisini tek başına sırtlayan imanı güçlü Seyit Onbaşılar’ın, Şehit Kamiller’in, Şerife Bacılar’ın, Kara Fatmalar’ın torunlarıyız. Şu anda da Dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan, milli savaş gemisini, uçağını, helikopterini, milli tankını yapan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına Aziz Atatürk’ün çizdiği yolda, kararlılıkla yürüyen imanı güçlü bir ecdadın torunlarıyız. Milli şairimizin dediği gibi;
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ? 
Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ! 
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, 
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla, saygıyla yâd ediyor; 15 Temmuz şanlı direnişini gerçekleştiren siz kıymetli Iğdırlı hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum. Allah bir daha bu Aziz Millete böyle ihanetler yaşatmasın. Devletimizi, milletimizi güçlü kılsın. İlelebet yaşatsın.” dedi.     

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.