Ayrım, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonuna Seçildi

Tarih : 2018-07-18 / Kategori : Siyaset

Ayrım, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonuna Seçildi

  3. dönemdir Milletvekilliği yapan Şamil Ayrım,  TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm bakanlıklarının komisyonuna seçildi.

 

             20. dönem Iğdır, 21. dönem İstanbul ve 27. dönem  İstanbul Milletvekilliğine seçilen Şamil Ayrım Iğdır’da  bir rekor kırmış durumda. Iğdır’lı olarak  3 dönemdir milletvekilliği yapıyor. Şu ana kadar ilk defa 3. Dönem milletvekilliği yapan Şamil Ayrım,  27. Dönem milletvekilliğinde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonlarına seçildi.
                Şamil Ayrım’ın Merhum Babası  Yusuf  Ziya  Ayrım 16.5 yıl (4 dönem) boyunca Senatör’lük ve Milletvekilliği yaptı. Devlet adamlığı esasta babadan aileden gelme. Aile geçmişine göz atacak olursak, dayısı Merhum Latif Aküzüm 4 dönem  Kars Milletvekilliği, Başbakan Merhum Adnan Menderes tarafından  1950-1960 yıllarında Toprak Mahsülleri Ofisi Meclis Başkanlığı görevlerine atandı.  Dayı oğlu, hala oğlu ve aynı zamanda kayın biraderi olan  İlhan Aküzün 1983-1991 yılları arasında iki dönem (17 ve 18. dönem) Anavatan Partisi’nden Kars Milletvekili seçildi. Turgut Özal ve Yıldırım Akbulut’un başbakanlığındaki hükümetlerde Turizm Bakanı, Mesut Yılmaz başbakanlığındaki hükümette ise Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. 20. dönemde ise Ankara milletvekili olarak Meclisteki yerini aldı. 1999 yılında Kars’tan tekrar Milletvekili seçilen İlhan Aküzüm, 4 dönem Milletvekilliği, üç dönemde bakanlık ve 7 kez de genel idare kurulu üyeliğine seçilmişti.  
                Diğer bir dayısı MHP Genel Sekreteri Merhum Hüseyin Cahit Aküzüm Ankara da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.
                Azerbaycan’ın simgesi olan, Merhum Mehmet Emin Resulzade tarafından Ankara’da kurulan Azerbaycan Kültür Derneğinin Başkanlığını 22 yıl boyunca aralıksız yapan dayısı  Fevzi Aküzüm’de Azerbaycan’ın bağımsızlığı için mücadele etmişti.
                İskender Dayısı Kırıkkale Makine Kimya Genel Müdürlüğü görevini yıllarsa sürdürmüştü.
                Hakeza Şamil Ayrım’ın öz amca ve amca çocukları da hem siyasette sürekli var olmuş ve hem de devletim önemli görevlerinde hizmete bulunmuşlardır.
                Şamil Ayrım’a 3. Dönem Milletvekilliği görevinde başarılar dileriz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.