Nahcivan Başkonsolosluğu’nda Üniversitemiz tarafından “15 Temmuz'un Ardındaki Güç Olarak ve Rabb Edinme Bağlamında FETÖ” Konulu Konferans Verildi

Tarih : 2018-07-19 / Kategori : Genel Haber

Nahcivan Başkonsolosluğu’nda Üniversitemiz tarafından “15 Temmuz'un Ardındaki Güç Olarak ve Rabb Edinme Bağlamında FETÖ” Konulu Konferans Verildi

       Nahcivan Başkonsolosluğunun talebi ve Üniversitemizin görevlendirmesiyle “2. Yılında 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Anlama” etkinlikleri çerçevesinde Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Osman Bayraktutan, Nahcivan Başkonsolosluk Binası Toplantı Salonunda "15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Rabb Edinme Bağlamında FETÖ " konulu Konferans verdi. Konferansa; Başkonsolos Nihat Erşen, Konsolos Müavinleri Aytaç Öz Kütük ve İ. Bahadır Özçetin, Din Hizmetleri Ataşesi Zafer Koç, Ekonomi Bakanlığı Temsilcisi Zeki Ertem, üst düzey askeri erkân ve çeşitli bakanlıklarda çalışmakta olan üst düzey bürokratlarla Nahcivan halkından davetliler katıldı.

 

Konferans, Konsolos Muavini Aytaç Özkütük'ün açılış konuşmasıyla başladı. Özkütük, 15 Temmuz darbe girişiminde rolü olanları lanetledi ve Fetullah Gülen örgütünün bu darbenin arkasında olduğunun elde edilen bilgi ve belgelerce ve adli kurumlarca ispatlandığını söyledi. Tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin ülkemiz tarafından devreye sokulduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Özkütük, bu örgüt yapılanmasının sadece Türkiye'de etkin olmadığını, 166’ya varan ülkede faaliyet yürüttüğünden ve halen çoğu ülkede bu faaliyetlerin ne yazık ki devam ettiğinden bahsetti. Müttefik ülkeler ve özellikle Türk cumhuriyetlerinde FETÖ faaliyetlerini ülkemizin açık uyarılarının ardından kesildiğini bu konuda özellikle Azerbaycan ve Nahcivan'a FETÖ mücadelesinde Türkiye’ye verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Özkütük, 15 Temmuz darbe gecesi ve sonrasında dilek ve temennileriyle desteklerini sürdüren bütün ülkelere ve halklarına minnet ve şükran dileklerinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.
" 15 Temmuz şehitlerini unutmadık, unutturmayacağız"
Konferansta Dr. Öğretim Üyesi Osman Bayraktutan ise "15 Temmuz şehitleri ve gazilerini unutmadık, unutturmayacağız" adlı görsellerle 15 Temmuzun ne manaya geldiği, darbenin nerede nasıl başladığını, boğaz köprüsünü hain darbecilerin nasıl kontrol etmeye çalıştıklarını ve bunu yaparken onlarca masum Türk halkını nasıl hunharca öldürdüklerini görsellerle anlattı. Bayraktutan, Asker kılığına girmiş üniformalı teröristlerin Atatürk havalimanını, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Emniyet Genel Müdürlüğünü, Özel Harekât Başkanlığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesini, Radyo ve Televizyonları nasıl etki altına almaya çalıştıklarından ve halkın teröristlere karşı verdiği mücadeleyi anlattı. Bayraktutan, öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara ve havalimanlarına çağıran görüntüsü ve sesinin duyulmasının ardından darbenin seyrinin tamamen değiştiğinden, ardından Ömer Halis Demir gibi birçok kahraman şehidimiz, gazimiz ve ferasetli Türk milleti sayesinde darbenin akamete uğratıldığından söz etti. Bayraktutan konuşmasını, "Bu topraklar çok hain gördü, ama bilinmeli ki, Türk milleti hepsini de tarihin karanlığına gömdü." sözüyle bitirdi.
“FETÖ Allah’ın helal ettiğini haram, haram ettiğini helal etmiştir"
Konferansın devamında Bayraktutan; Rab Edinme Bağlamında FETÖ konusunda konuşarak; “Rabb edinmek ne demek? Helal ve haramları kim belirler? Peygamberlerin Allah'ın helal ettiğini haram, haram ettiğini de helal etme yetkisi var mıdır? FEÖ Peygamberlere bile verilmeyen helalleri haram, haramları helal etme yetkisi konusunda hüküm vererek ilahlık iddiasında mı bulunmuştur? Onu takip edenlerin itikadı durumu ne olacaktır? sorularını sorup bunlara cevap aradı. Bu konuda çalışması olan İslam Hukukçusu Prof. Dr. Abdullah Kahraman'ın “İslam’da helal ve haram kılma yetkisi sadece Allah’a aittir. İnsanların dindeki konumu ne olursa olsun, Allah’ın bu konudaki yetkisine benzer yetkileri olmadığı gibi, Allah tarafından konulan haramı değiştirme veya helal kılma yetkileri de yoktur. Aksi halde bu yetkiyi kendisinde görenler tanrılık iddiasında bulundukları için bu davranışları, küfür ve şirk olur.” sözünü hatırlatarak, helalleri ve haramları belirlemede tek mercinin Allah-ü Teala olduğunu söyledi. Bayraktutan; “Peygamber'in helalleri değiştirme veya haramları değiştirme noktasında yetkileri olmadığını Kur'an'dan ayetler vererek değerlendirdi. Bu konular dışında kalan kısımlarda yine Allah'ın izniyele hüküm koyabilir fakat, helalleri haram, haramları helal yapamaz.”dedi. “Peygamber bile Allah’ın helal kıldığını haram, haram kıldığını helal kılamazken, alim, şeyh, evliya, vb. kisve altında bulunanlar nasıl buna cüret edebiliyorlar?” diyen Bayraktutan, FETÖ'nün "Namaz kılmayın, oruç tutmayın, içki için, zina yapın ama zevk almayın, vb." ifadelerini bizzat araştırma ve incelemelerden ve itirafçıların itiraflarından edindiği bilgiler çerçevesinde, görseller eşliğinde davetlilere aktarmaya ve bu örgütün tehlikelerinden bahsetti. Hasan Sabbah'ın bile bu örgütün yanında masum kalacağını söyleyen Bayraktutan; “FETÖ Allah’ın helal ettiğini haram, haram ettiğini helal etmiştir. Peşinden  gidenler onun dediklerini yaparak ona uymuştur. Bu bağlamda FETÖ, kanaatimizce Kuran’a, sünnete ve açık delillere göre İslam ve Müslüman sınıfında olmayan; münâfık, mürted, kâfir, müşrik sınıflarının tamamının bütün özelliklerini üzerinde barındıran bir yapılanmanın adıdır."diyerek sözlerini tamamladı.
“Allah bu yüce Türk milletine 15 Temmuzları tekrar yaşatmasın” 
Konferansın kapanış konuşmasını ise Başkonsolos Nihat Erşen yaptı. Katılımlarından ve katkılarından dolayı Dr. Öğretim Üyesi Osman Bayraktutan'a teşekkür eden Erşen, 15 Temmuz'un tarihte eşine benzerine denk gelinmemiş bir hadise olduğunu, karanlık geceden aydınlık sabaha milletimizin gayretiyle ve özverisiyle çıkıldığını dile getirdi. 15 Temmuzda şehit ve gazi olanların vatan, millet ve bayrak bilinciyle hareket ettiklerini söyleyen Erşen, bu süreçte ve sonrasında desteklerini belirten bütün ülkelere özelde de Azerbaycan ve Nahcivan'a teşekkür etti. Konferansın ardından Başkonsolosluğa teşrif eden davetliler için ikramda bulunuldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.