ÖZLEM SALAS VALİ ÜNLÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

Tarih : 2018-07-21 / Kategori : Genel Haber

ÖZLEM SALAS VALİ ÜNLÜ’YÜ  ZİYARET ETTİ

Vali  Enver Ünlü, görme engelli hemşehrimiz Özlem Salas ve ailesini makamında kabul etti.

 

Ziyaretinde Vali Enver Ünlü’ye engelli bir insan olarak yaşamanın ne kadar zor olduğunu anlatan Özlem Salas; ''Küçükken hep akranlarım gibi bir gün okula gidebilecek miyim diye düşünüyordum. Benim hayatım 2006 yılında babamın verdiği bir dilekçe ile değişti. Dönemin Iğdır Valisi Saffet Karahisar ve İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, ben ve iki görme engelli kardeşime sahip çıkarak İstanbul Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulunda çok arzuladığımız eğitim hayatımıza bağışlamamızı sağladılar. Okula başladığımda öğretmenlerime bir söz verdim, ben başarılı bir öğrenci olacaktım. Sözümde de durdum. Görme engelimin beni pes ettirmesine asla müsaade etmedim. Üniversite sınavlarına hazırlandım ve başardım. İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarih bölümü 2. sınıf öğrencisiyim, aynı zamanda Anadolu Üniversitesinde de Sosyoloji bölümüne devam etmekteyim. Ayrıca kazandığım KPSS sınavı ile İstanbul/Kartal adliyesinde zabıt katibi olarak devletimize ve milletimize hizmet etmek için çalışıyorum. Hiçbir engel tanımayarak başta devletimizin imkanlarıyla zorlu bir hayatın üstesinden gelip, hayallerime kavuştum. Bize sahip çıkan ve hiçbir zaman yokluğu hissettirmeyen devletimizden, milletimizden Allah razı olsun.'' dedi.
Özlem Salas ve ailesinin hikayesini dinledikten sonra yaşadığı duygu yoğunluğunu belirten ve asıl engelin bedenlerde değil düşüncelerde bulunduğunu ifade eden Vali Ünlü; ''Özlem kardeşimi tebrik ediyorum. O başardı ve herkese örnek oldu. Devletimiz, evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları amacıyla eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Bir takım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız toplumumuz için, birer güç kaynağıdır. Geleceğe güvenle bakan güçlü ve sosyal bir toplum olmak için engelli vatandaşlarımızın herhangi bir eksiklik hissine kapılmalarına müsaade etmeden, sorunlarını çözme ve taleplerini cevapsız bırakmama gayreti ile çalışmaktayız.'' dedi.
Vali Ünlü, ziyaret sonunda Özlem Salas ve ailesine çeşitli hediyeler vererek devlet kapılarının başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere herkese açık olduğunu bir kez daha hatırlattı..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası