Iğdır Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Laboratuvarı Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Tarih : 2018-07-28 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Laboratuvarı Hizmet Vermeye Devam Ediyor

       Iğdır Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde bulunan Araştırma Laboratuvarı, fakülte öğrencileri için uygulamalı eğitim olanağı sunuyor. 

 

          Araştırma laboratuvarında bulunan 5 adet deney seti ile temel elektrik, temel elektronik ve sayısal mantık deneylerinin yapılması kolaylaşırken; deney setlerinin özellikleri de çeşitlilik gösteriyor. Laboratuvarda bulunan her bir set, içerisinde temel elektrik deneyleri için 4 farklı modülü barındırıyor ve 23 farklı alt başlıkta deney yapma imkânı sunuyor. 
          Öte yandan temel elektronik deneyleri için de 13 farklı modüle sahip olan bu setlerde 55 farklı alt baslıkla deney yapılabiliyor. Sayısal mantık deneyleri için 8 farklı modüle sahip olan setlerde ise 54 farklı alt başlıkta deney imkânı sağlanıyor. 
           Ayrıca Araştırma Laboratuvarında eğitim setlerinin yanında 5 adet 70 MHz bant genişliğine sahip dijital osiloskop, 5 adet dijital multimetre ve birer adet 20 MHz fonksiyon jeneratörü ve 3 kanallı 195W DC güç kaynağı da hizmet vermeye devam ediyor. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.