Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır FM Radyosunun Konuğu Oldu

Tarih : 2018-08-07 / Kategori : Eğitim

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır FM Radyosunun Konuğu Oldu

          Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır FM Radyosunun canlı yayın konuğu oldu. 
           Canlı yayın programında yeni açılan bölümler başta olmak üzere üniversitemize dair gelişmeleri aktaran rektörümüz, lisans ve önlisans eğitimi kapsamında 56 bölüm ve programın aktif olarak öğrenci alımı yaptığını ifade etti.

           İki yıl içinde öğrenci sayımızı 10 bine çıkartmak istiyoruz
            2017-2018 eğitim - öğretim yılında lisans ve önlisans olarak toplam öğrenci sayısının 6129’u bulduğunu ifade eden Rektör Alma, yeni eğitim döneminde ise üniversitemize ayrılan kontenjan sayısının 3346 olduğunu dile getirdi. Konuşmasının devamında, yeni açılan bölümlere gelecek öğrenci sayısının 960 olduğunun altını çizen rektörümüz, “2017-2018 yılında 15 yüksek lisans programı, 4 doktora programı açtık. Yeni eğitim - öğretim döneminde lisansüstü öğrenci kontenjanımız ise 600 civarında olacaktır. Biz, iki yıl içinde öğrenci sayımızı 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu anlamda tercih sürecinde öğrencilerimizi, üniversitemizin bölümleri ve sunduğu olanakları incelemeye davet ediyor; bilim, sanat ve kültür ile beslenen Iğdır Üniversitesine bekliyoruz” dedi.
         Ayrıca artan öğrenci sayısıyla birlikte barınma sıkıntısının ortaya çıkmaması için çalışmalarının devam ettiğini belirten Rektör Alma, “1700 kişilik kız yurdu için Kredi Yurtlar Kurumu'na özel 30 dönümlük yer tahsis ettik. Kısa zaman içinde yurt temelleri atılacak. Erkek öğrencilerimiz için de 1500 kişilik yurt yapılması ile ilgili çalışmalarımız da bitti” dedi
         Üniversiteyi yeşillendirme çalışmalarımız devam ediyor
          Yeşil bir üniversite için çalışmalara devam ettiklerini belirten Rektör Alma, “Yılsonunda 22 milyonluk peyzaj çalışmalarımız bitmiş olacak. Böylelikle üniversite kampüsümüz yemyeşil bir görünüm kazanacak. Eskiden hepimizin bildiği gibi üniversitenin bulunduğu alan kup kuru bir yerdi; ama üniversitemizin kurulması ile birlikte bu alanları yeşillendirme çalışmalarına hız verdik” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.