“KADINLAR EMEK VERİYOR IĞDIR’DA TARIM GELİŞİYOR “ PROJESİ TAMAMLANDI

Tarih : 2018-08-08 / Kategori : Genel Haber

“KADINLAR EMEK VERİYOR IĞDIR’DA TARIM GELİŞİYOR “ PROJESİ TAMAMLANDI

KADINLAR EMEK VERİYOR IĞDIR’DA TARIM GELİŞİYOR  PROJESİ SERTİFİKA TÖRENİ  DÜZENLENDİ

       SODES tarafından desteklenen ve kurumumuz tarafından Ziraat Mühendisi Zekiye ALTINTEKİN koordinatörlüğünde yürütülen 2017-76-0043 No'lu "KADINLAR EMEK VERİYOR IĞDIR'DA TARIM GELİŞİYOR" projesi Kasım ayında başlamış olup Temmuz ayında son buldu.
8 ay süren projemizde tarımda önemli bir paya sahip olan 50 kadın çiftçimize Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları, Seracılık, Örtü altı Fide ve Sebze Yetiştiriciliği konularında teorik eğitimler verilmiştir. Teorik eğitimlerin sonunda 50 kadın kursiyerimiz arasından 25 kadın kursiyer  (kura sonucunda)  proje koordinatörü Zekiye ALTUNTEKİN ve proje eğitimcileri eşliğinde 5 gün Antalya İlinde bulunan seraları yerinde görüp üretim aşamalarını inceleme amacıyla teknik geziye götürüldü.
        Proje kapsamında kurulan 500 m2' lik damla sulamalı seramızda kursiyerlerimizle beraber yetiştiriciliğin her aşamasını göstermek amacıyla domates ve salatalık fideleri dikimi yapıldı.
        Domates ve salatalık yetiştiriciliğinin aşamaları bitki büyüdükçe; budaması, sulaması, gübrelemesi ve ilaçlama gereklilik zamanları kursiyerlere uygulamalı ve ayrıntılı olarak gösterildi.
        Proje sonunda kursiyerlerimiz organik tarımın gerçekleştirilme aşamalarını öğrenmiş, sera kurabilen, sera toprağını üretime hazırlayabilen, fide ve sebze yetiştirebilen, sebzelerin budamasını yapabilen, yetiştiriciliğin her aşamasına haiz kişiler olmuşlardır.
       Projenin son ayağı olarak kadın çiftçilerimize bürokratlarımızın ve kurum yöneticilerimizin katılımı ile yemek töreni düzenlendi Vali  Enver ÜNLÜ tarafından Valilik toplantı salonunda sertifikaları verildi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.