Misafir Öğrenci Sayısı Hızla Artıyor

Tarih : 2018-09-08 / Kategori : Eğitim

Misafir Öğrenci  Sayısı Hızla Artıyor

       2018-2019 eğitim-öğretim yılında Iğdır Üniversitesi’nde eğitime başlayacak olan öğrencilerden Afrikalı öğrenciler, Rektörümüz Prof. Dr. M. Hakkı Alma’yı makamında ziyaret ettiler. 

             Ziyarette yurt dışından üniversitemize eğitim almaya gelen öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Rektör Alma; “Üniversitemize gelen misafir öğrenci sayısı, kampüsümüzde yapılan yeniliklerle ve üniversitemizin uluslararası anlaşmalarıyla yıldan yıla sayı olarak artıyor. Bu yıl itibariyle Etiyopya, Gana, Zimbabve, Gine, Burkina Faso, Çad, Kamerun, Fildişi Sahili, Azerbaycan ve Nahcıvan olmak üzere on farklı ülkeden misafir öğrenci başvurusu almış bulunmaktayız. Üç ülkenin sınırında, stratejik bir noktada olan serhat şehri Iğdır’da üniversitemiz, üstlenmiş olduğu önemli rol gereği her yıl gerçekleştirilen yeni girişimlerle, uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor.” dedi. 
         Yabancı uyrukları öğrenciler ise Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın kendilerine göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, Iğdır Üniversitesinde okuyacak olmanın kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdiler. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.