Anne Baba ayrıldı 6 Yaşındaki Engelli Alperen ortada kaldı

Tarih : 2018-09-13 / Kategori : Genel Haber

Anne Baba ayrıldı 6 Yaşındaki Engelli Alperen ortada kaldı

         Iğdır'ın Bağlar mahallesinde bir binanın bodrum katında kirada oturan Gülay ve Behşullah Kerat çifti ortada kalan engelli torunlarına sahip çıktı.

 

       Babaanne Gülay Kerat, Oğlum ve Gelinim 7 yıl önce evlendi. Gelinim pisikolojik sorunları olduğu için ilaç kullanıyordu. 1 Yıl sonra doğum yaptı. Minik Alperen 1 yaşında emekliyor oturuyordu. Bir anda rahatsızlanmaya başladı. Haraket etmedi doktora götürdük annenin kullandığı ilaçlardan dolayı beyinde gelişme olmadığı için bu şekilde olduğunu söylediler. Gelinim çocuğa bakamam dedi ve oğlumla boşandılar. Oğlumda bundan etkilendi pisikolojisi bozuldu. Hemde işsiz olduğu için çocuk ortada kalınca ben baktım 6 yıldırda ben bakıyorum. Iğdır da fizik tedavi yaptırdım 3 yıl boyunca hiç bir gelişme elde edemedik. İstanbula götürmeye karar verdik. İstanbulda özel bir doktorda 300 TL olan tedaviyi haftada 200 TL’ye yaptırdık. Ayak parmaklarından fizik tedavi gören torunum haraket etmeye başlamıştıki maddi durumdan dolayı götüremedik. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Ev kira bodrum katta yaşıyoruz.çocuğun bazı ilaçları yurt dışından geliyor aylık 500 TL ilaçları tutuyor. gidiş geliş derken borçlandık tedaviye götüremedik. Hastalığına uygun engelli aracı olmadığı için çocuk arabasıyla gezdiriyorum. Normal engelli araçlarında oturamıyor sürekli kasılıyor. Bunun için uygun bir aracın olması gerekiyor. Yetkililerden engelli aracı ve tedavisi için desdek bekliyorum. Tedaviye götüremediğim için kendim evde kendi imkanlarımla haraket ettirmeye çalışıyorum. Evde canı sıkıldığı içinde sık sık dışarı  çıkarak sokakta geziyorum.”dedi.
         Babaanne Gülay, torunum altı yaşında ve ayakları tutmuyor. Oturamıyor, yürüyemiyor ve konuşamıyor. Bir özel hastanede tedavisini bulduk ona da paramız yok. Maddi gücümüz, durumum yoktur.Yardımseverler bize  yardım etsinler”şeklinde konuştu. babaanne Gülay, hayırsever ve yetkilerden uzanacak yardım elini bekliyor. Alperen ise yürümeyi. İRTİBAT TEL:0534 832 3773

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.