VALİ ENVER ÜNLÜ’NÜN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Tarih : 2018-09-18 / Kategori : Genel Haber

VALİ ENVER ÜNLÜ’NÜN AHİLİK HAFTASI MESAJI

           Değerli Iğdırlılar;
           Anadolu’nun en önemli yapı taşlarından biri olan ve yüzyıllardan beri toplumsal gelişimde önemli katkıları bulunan Ahilik; ticari ve sosyal hayatta güzel ahlak, doğruluk, alçak gönüllülük ve herkesin kendi sanatında yükselmesinde Türk Milletine özgü önemli bir kültür hazinesi haline gelmiştir.

Dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşma ve hoşgörünün sanat ile birleşimi olan Ahilik, ticari düzenlemelerin yanı sıra ahlaki ilkeleri ile toplumda yer ederek, taşıdığı evrensel değerlerle işçi ve işveren ilişkilerinin temelini oluşturmuş ve ekonomik gelişmede son derece önemli bir rol almıştır.
Bugün millet olarak bizler, esnaf ve sanatkârlarımıza miras olarak bırakılan Ahi Evran ilkelerini en iyi şekilde yaşatmalı, aklın ve bilimin esas alındığı fikirlerle birlik ve beraberlik içerisinde yapacağımız çalışmalarla ekonomik alanda dünya milletleri ile yarışmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, Ahilik Hatası süresince tertip edilecek etkinliklerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
 
Enver ÜNLÜ
Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası