19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Tarih : 2018-09-19 / Kategori : Genel Haber

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

          19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Belediye Meydanında anma programı düzenlendi.
          Programa Vali Ünlü, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Hakkı Bahadır Öztürk, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Jandarma Komutanı Hakan Başakçı, Iğdır Gazi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, Kıbrıs Gazileri Derneği Başkanı İsmet Tağal, 15 Temmuz Şehitleri Derneği Başkanı Kanber Güzelkaya, gaziler, şehit aileleri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

            Çelenklerin sunulması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam ederek, günün anlam ve önemine binaen konuşmaların yapılmasının ardından son buldu.
            Vali Ünlü, burada yaptığı konuşmada; ''Şehitlerimiz ve gazilerimiz kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olarak Türk milletine mal olmuş, gönüllerimizde taht kurmuşlardır. Onlar, milletimizin ortak hatırasına emanet edilmiş aziz varlıklarımızdır. Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar daima ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi karşılarında bulmuşlardır. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşamamızı bu iradeye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır.Bundan dolayıdır ki, omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Gaziliğin devlet ve millet nezdindekini önemini Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK “Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine dalalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım’’diyerek anlatmaktadır. Öyle ki; Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Değerli misafirler;yarın Muharrem ayının onuncu günü, yarın yani aşura gününde vuku bulan ve İslam âlemini derinden yaralayan Kerbela hadisesinde şehit edilen Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin ve onun Ehl-i Beyt’tini, Kurtuluş Savaşı Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,şehitlerimizi, yaşayan ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.19 Eylül Gaziler Günü’nde tüm kahramanlarımıza Iğdırlı hemşehrilerim ve milletim adına sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.'' ifadelerine yer verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.