İL MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU; SAĞLIK İŞARETİ İLİ ET TÜKETİNİZ

Tarih : 2018-09-25 / Kategori : Genel Haber

İL MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU; SAĞLIK İŞARETİ İLİ ET TÜKETİNİZ

          Kasap dükkanlarından veya marketlerden et alırken mutlaka sağlık işaretlerini görmeyi talep ediniz. Kesimhaneye ait sağlık işareti ile mühürlenmiş etleri güvenle tüketebilirsiniz.

 

          İl Müdürü Özkan YOLCU;” Geniş anlamıyla gıda güvenliği; gıda kaynaklı hastalıklara neden olan mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal etkenleri önleyecek şekilde gıdaların işlenmesi, hazırlanması, depolanması ve son tüketiciye sunulmasını tanımlayan bilimsel bir sistem döngüsüdür.”dedi.
          İl Müdürü Özkan YOLCU;”İlimizde de faaliyet gösteren Bakanlığımızca onaylı iki kesimhane bulunmakta ve söz konusu kesimhanelerde biri kesimhane personeli diğeri Resmi Veteriner Hekim olmak üzere iki hekim tarafından hayvanların kesimhaneye canlı olarak getirilmelerinden itibaren muayeneleri yapılarak kesim işlemleri sonuna kadar gözlemlenmekte ve denetlenmektedir. Mühürsüz olarak tespit edilen veya mezbahalar dışında yapılan hayvan kesimlerini 174 Alo Gıda hattına ihbar ederek muayene edilmemiş veya sağlıksız etlerin tüketime sunulmasına engel olabilirsiniz.”şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.