Iğdır’da TÜBİTAK 4004,4005,4007 Konulu Eğitim Semineri Düzenlendi

Tarih : 2018-09-29 / Kategori : Eğitim

Iğdır’da TÜBİTAK 4004,4005,4007  Konulu Eğitim Semineri Düzenlendi

         Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu’nda ‘TÜBİTAK 4004,4005,4007 Programları Tanıtımı" konulu eğitim semineri düzenlendi.
         Iğdır Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle üniversitemiz Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu’nda ‘TÜBİTAK 4004,4005,4007 Programları Tanıtımı" konulu eğitim seminerine Iğdır Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Kanyar,Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Temsilcisi-Proje Koordinatörü Naciye Parlar, Iğdır Üniversitesi akademik ve idari personel ile öğrenciler  katıldı.

"Proje yazma bir ekip işidir"
Proje yazma işinin bir  ekip işi olduğunu belirten ve tamamen   gönüllük arz ettiğini belirten TÜBİTAK Bilim Toplum Müdürü Mustafa  Orhan, Bilim ve Toplum Programlarının tanımını yaparak bilim ve toplum programları müdürlüğü desteği kapsamında; "4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları", "4005- Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları" ve "4007-TÜBİTAK Bilim Şenlikleri" programlarını anlattı. Programların aşamalarına ve değerlendirme süreçlerine değinen Orhan, yapılmış olan projelerin aşamalarını örneklerle açıklayarak, projelerin tek bir disiplini kapsayabileceği gibi disiplinler arasında da olabileceğini kaydetti.
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan, konuşmasının ilk bölümünde “Projenin neden kabul edilmeyişinden çok bir proje başvurusu nasıl kabul edilebilir durumunu konuşmak gerekir” diyerek proje başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlara değindi.Başvuru süreci, kabulü veya reddi ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Orhan, proje başvurularının farklı akademisyenlere gönderildiğini ve ortak başlıklara sahip projelerin aynı toplantıda akademisyenler tarafından değerlendirildiğini ve ardından TÜBİTAK bütçesine uygun olarak kabul edilen projelerin açıklandığını belirtti. Orhan aynı zamanda bilim ile ilgili olmayan başlıkların projelerde yer alması durumunda red edilmesinin kaçınılmaz olduğundan söz etti
"Hazırlanan projeler amacına uygun olmalıdır"
Ayrıca proje başvurusunda bulunmak isteyen araştırmacılara önerilerde bulunan Orhan, projenin amacına dikkat edilmesi gerektiğini ve sosyal medyanın örnek projelere ulaşılabileceğimiz bir kaynak olduğunu belirtti.
Orhan, konuşmasının son bölümünde ise bilginin toplum ile buluşturulmasının amaç edinildiği ve bunu yaparken de bilginin mümkün olduğu ölçüde görselleştirilerek etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde aktarılmasını hedeflendiğini söyledi. Üniversitenin TÜBİTAK projelerindeki potansiyeline değinerek uluslararası işbirliği ile topluma yönelik bilimsel projelerin daha çok gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Eğitim semineri TÜBİTAK Bilim Toplum Müdürü Mustafa Orhan ile katılımcılar arasında soru cevap sonrasında sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası