IĞDIR’DA TÜRKÜLERE KONU OLAN ‘AL ELMA’NIN HASADINA BAŞLANDI

Tarih : 2018-10-09 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’DA TÜRKÜLERE KONU OLAN ‘AL ELMA’NIN HASADINA BAŞLANDI

          Iğdır'da türkülere konu olan 'al elma'nın hasadına başlandı. Hasadı yapılan elmalar tezgahlarda da yerini aldı. Her yıl Eylül ve Ekim ayında  hasadına başlanan Iğdır elmasında bu yıl verimin düşük olduğu belirtildi.

 

    Iğdır’ın Oba köyünde elma hasadı yapan Şahsettin Aksu,”Bu sene hastalık bizi perişan etti. Ekilen mısır nedeniyle ortaya çıkan çeşitli hastalıklar özellikle lekeler elmanın yeterince büyümesine engel oldu.Alıcı bulamıyoruz. Bu organik elmaların kilosu 1 ile 1.5 tl arasında alıcı buluyor.”dedi.
                İstanbulda oturan yaz mevsimi ile Iğdır ‘a gelen Kazım Adar da, İstanbulda oturuyorum her sene bahçem evim var gelip kaysı ve elma hasadı yapıp burdada köyümde kalıyorum. Iğdır elması meşhurdur türkülere bile konu olmuştur. Iğdır’ın alması yemeye bal elması bu elmalr baldır çok tatlıdır”şeklinde konuştu.
        Doğu Anadolu Bölgesi'nin meyve-sebze ihtiyacını karşılayan Iğdır Ovası'nda yetiştirilen elma, bölgenin kendine has toprak, coğrafik ve iklimsel yapısı itibariyle çok lezzetli. Yol kenarlarında satışa sunulan Iğdır elmasına, bu nedenle vatandaşların talebi de yoğun.
              Gıda ve Tarım Hayvancılık yetkilileride    bu sene,rekolte’nin 40 bin tonun üzerinde gerçekleşeceğini tahmin etmekteyiz.” Dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.