Iğdır Üniversitesinde Peyzaj Çalışmaları Büyük Ölçüde Tamamlandı

Tarih : 2018-10-09 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesinde  Peyzaj Çalışmaları Büyük Ölçüde Tamamlandı

         Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde devam eden peyzaj çalışmalarında sona gelindi. Kampüs alanının daha etkin ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar ve çevre düzenlemeleri ise bütün hızıyla devam ediyor. 

            Yapılan peyzaj çalışmaları kapsamında çevre düzenlemesi, bitkisel tasarım, çim ekimi başta olmak üzere birçok proje hayata geçirilirken; üniversite giriş kapısı ve otobüs duraklarının bulunduğu alana kadar orta refüj, fakülte aralarına ışıklandırma sistemleri, otopark çevresine çekim ekimi yapılıyor. Ayrıca çalışmalar kapsamında, dışarıdan getirilen güllerle üniversitenin çehresini değiştirmek amaçlanıyor. Bunun yanında otomatik makine sulama sistemi, havuz imalatı, ağaç fidan dikimi ve çocuk oyun parkları gibi projeler % 80 ile % 90 oranında tamamlanırken; bitkisel toprak serimi, beton oturma birimi, istinat imalatı, elektrik montaj imalatında %70 seviyelerine gelindi. Küptaş imalatı, bisiklet park imalatı ve çöp kutusu imalatı ise % 100 oranında tamamlandı.
“Yeşil alanlar yaşam kalitesinin bir göstergesi”
          Üniversite öğrencilerinin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri amacıyla yoğun bir mesai harcadıklarını kaydeden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, peyzaj çalışmalarında sona yaklaştıklarını kaydederek; “Iğdır Üniversitesinde eğitim alan öğrencilerimizin huzurlu ve kaliteli zaman geçirmeleri bizler için önem arz ediyor; çünkü yeşil alanlar yaşam kalitesinin bir göstergesi ve insan psikolojisine olumlu katkılar sağlıyor. Açık ve Kapalı Spor Tesisleri, Seyir Tepesi Piknik Alanı, Kamelyalar ve Süs Havuzları ile kampüs alanımız her açıdan güzelleşti. Öte yandan öğrencilerimizin sayısı her geçen yıl artıyor. Bizler de bunun bilincinde olarak öğrencilerimizin birlikte daha güzel ve kaliteli vakit geçirmeleri amacıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.