Iğdır'da bal festivaline yoğun ilgi

Tarih : 2018-10-09 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da bal festivaline yoğun ilgi

          Iğdır'da 2'ncisi yapılan ve geleneksel hale getirilen bal festivali yoğun ilgi gördü.
          Iğdır Valiliği tarafından düzenlenen 2. Iğdır Bal Festivali Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde düzenlenen programla başladı.
Programda konuşan Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, “binin üzerinde bitki türü olduğu için Iğdır balı gerçekten çok ünlüdür. Dolayısıyla arı ne kadar ürün üzerinde çalışıyorsa bal o kadar çok değerli ve kıymetlidir. Bizim amacımız bu kıymetli olan ürünümüzü bütün Türkiye’ye tanıtmak” dedi.

         Iğdır Valisi Enver Ünlü ise, daha çok üretip daha çok kazanacağız. Refah seviyemiz yükselecek, müreffeh bir ülkede hep birlikte aydınlık dolu yarınlar ve geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bunun yolu daha çok üretmek ve daha çok çalışmaktan geçiyor. Hangi konuda avantajlıysak ve hangi konuda iddialıysak onu ön plana çıkarıp o konuda çalışacağız. Arılar doğal hayatın ve tarımında önemli bir parçası. Arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan, insan, mahlukat ve hiçbir canlı dünya üzerindeki hayat mücadelesini daha fazla sürdüremez” ifadelerini kullandı.
                Iğdır’da üretilen balın organik olduğunu arıların 50 çeşit bitkinin bulunduğu bir ortamda bal yaptığını belirten Iğdır Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüccet Şabahat,”İlimizde 300 civarında arıcı bulunuyor. Bunların %80 Tuzluca ilçesinde  ve köylerinde arıcılık yapıyor. Tuzluca flora zenginliği ve iklim çeşitliği ile verimli bir ilçe. Birlik olarak tarımla iş birliği yapıyoruz. 50 çeşit endemik bitki vardır. Üniversite bu konuda çalışma yaprak bitki sayısını tespit edeceğiz. Normal bir sezon geçirdik. Kovan başı 15 kilo bekliyoruz. Yağmur nedeniyle verim biraz düştü. Gelecek yıllarda daha fazla  ürün bekliyoruz.”dedi.
Vatandaşlarda ,güzel bir organizasyon üreticiden tüketiciye bal satılması çok güzel bir olay Iğdır balı organiktir. Burada piyasadan aşağı fiyata bal alıyoruz”dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.